Πολιτική

Προκόπης Παυλόπουλος: Δεν υπογράφει τα διατάγματα για τις αλλαγές στη δικαιοσύνη

Προκόπης Παυλόπουλος: Δεν υπογράφει τα διατάγματα για τις αλλαγές στη δικαιοσύνη
Προκόπης Παυλόπουλος: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα βάλει την υπογραφή του στα διατάγματα για τους ορισμούς της ηγεσίας της δικαιοσύνης.

Προκόπης Παυλόπουλος: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να υπογράψει τα διατάγματα για τον ορισμό της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου, μετά από εισήγηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Παυλόπουλος αναμένεται να αφήσει τις υποθέσεις στην άκρη έως το πέρας των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει οριστικά να πέφτει στο κενό η εισήγησή του περί τοποθέτησης της κ. Ειρήνης Καλού στη θέση της προέδρου και της κ. Δήμητρας Κοκοτίνη στην εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ουσιαστικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αφήσει το ζήτημα να επανέλθει μετά τις εκλογές, ώστε η νέα κυβέρνηση να ορίσει για τα επόμενα έτη την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Τα εν λόγω διατάγματα έχουν σταλεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Προεδρία, ωστόσο θα παραμείνουν ως έχουν, δίχως να παρέμβει η πένα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Συν τοις άλλοις, σήμερα λήγει η θητεία της τωρινής ηγεσίας, με την κ. Ξένη Δημητρίου (Εισαγγελέα Αρείου Πάγου) και τον κ. Βασίλειο Πέππα (Πρόεδρο του Αρείου Πάγου) να συνταξιοδοτούνται.

Μάλιστα, η κ. Ξένη Δημητρίου απέστειλε αποχαιρετιστήριο μήνυμα, αναφέροντας τα εξής:

“Ορισμένα δημοσιογραφικά έντυπα με συνομωσιολογίες, υποβάλλοντας θολά και παραπειστικά ερωτήματα και ρίχνοντας σκιές προσπαθούν εσχάτως να σπιλώσουν αυτή την ανεπίληπτη πορεία, μη διστάζοντας να στοχοποιήσουν ακόμη και συγγενικά μου πρόσωπα.

Με την αφυπηρέτησή μου, αναλαμβάνω την ευθύνη να ανακόψω με κάθε νόμιμο μέσο που έχω στη διάθεση μου, την επίθεση απέναντι στην τιμή και την υπόληψη μου, ως μέρος της ευθύνης να ανακοπεί η επίθεση απέναντι στο κύρος του θεσμού του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έναντι όσων τολμούν να τον παρουσιάζουν αναληθώς, παραβιάζοντας κάθε κανόνα δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, ως κέντρο εκπόρευσης παράνομων ενεργειών”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments