Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας στον ΑΝΤ1: Η ΝΔ έχει στο πρόγραμμά της “σκελετούς”

Αλέξης Τσίπρας στον ΑΝΤ1:  Η ΝΔ έχει στο πρόγραμμά της “σκελετούς”
Αλέξης Τσίπρας: Στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" στον ΑΝΤ1 βρίσκεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος στη συνέντευξή του εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. "Έχει μιλήσει για 7ήμερη εργασία και περικοπές επιδομάτων και απολύσεις στο Δημόσιο".

Αλέξης Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός “άνοιξε” τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 τονίζοντας ότι «Δεν μετάνιωσα που πήγα στον ΣΚΑΪ». Ανέφερε ότι ήταν μία σκληρή συνέντευξη και εξέφρασε ενόχληση γιατί κατά τη διάρκειά της δεν δόθηκε χρόνος για τα σοβαρά οικονομικά και εθνικά θέματα. Μάλιστα, είπε ότι εκείνος έθεσε στο τέλος το Μακεδονικό.«Το χάρηκα και το διασκέδασα. Εγώ δεν κρύβομαι από τους πολίτες. Ο βασικός πολιτικός μου αντίπαλος έχει επιλέξει να κάνει ασφαλή διέλευση σε αυτές τις εκλογές. Επιλέγει ασφαλή επικοινωνιακά περιβάλλοντα και απέφυγε το debate με εμένα» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Αλέξης Τσίπρας: Η ΝΔ έχει στο πρόγραμμά της “σκελετούς”

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ΝΔ έχει στο συρτάρι της προγραμματικούς σκελετούς και υποστήριξε ότι η ΝΔ έχει πει ότι θα κόψει συντάξεις. Επέμεινε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μιλήσει για 7ημερη εργασία και ότι θα κάνει περικοπές επιδομάτων και απολύσεις στο Δημόσιο. Ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι η ΝΔ δεν διέψευσε το σχέδιο της για πιστοληπτική γραμμή και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι θέλει να δώσει σε ιδιώτες την επικουρική ασφάλιση.

«Να μας εξηγήσουν γιατί το ασφαλιστικό χρειάζεται νέα μεταρρύθμιση», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η κυβέρνηση απέτρεψε την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και ότι διασφάλισε ότι δεν μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις και θα υπάρξει μικρή αύξηση. Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση σε όλους τους πρώην πρωθυπουργούς από τον Κώστα Καραμανλή έως τον Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τους ότι άφησαν τεράστια ελλείμματα ενώ εκείνος αφήνει πλεόνασμα και είπε ότι το 83% των φόρων επιβλήθηκαν την περίοδο Σαμαρά.

Για το debate των πολιτικών αρχηγών

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο debate των πολιτικών αρχηγών που δεν έγινε: «Ήμουν επικεφαλής ενός κόμματος του 4% και διεκδικούσα να γίνει το debate με όρους. Θεωρώ ότι τον απέτρεψαν (σ.σ.: τον Κυριάκο Μητσοτάκη), γιατί του είπαν να αποφύγει τη συζήτηση σε προγραμματικά ζητήματα, γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει στο συρτάρι της προγραμματικούς σκελετούς. Δεν θα κατηγορήσει κανείς τη ΝΔ εάν κόψει τις συντάξεις, γιατί το είχε πει. Ούτε για το 1/5 στις προσλήψεις-απολύσεις. Ούτε για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις στους εργοδότες για την επταήμερη εργασία».

Τσίπρας: Μου την είχαν στημένη στις Βρυξέλλες

«Το μόνο που μπορείτε να μας χρεώσετε είναι ότι είχαμε δημιουργήσει προσδοκίες ότι θα βγαίναμε πιο γρήγορα από την κρίση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Είναι άλλο να με κατηγορούν για ψεύτη και άλλο να έχω τιμήσει την εντολή του ελληνικού λαού στο ακέραιο. Έδωσα τη μάχη στην Ευρώπη με εντιμότητα, αλλά δεν υπήρχαν περιθώρια». Αναφερόμενος στα όσα έγιναν στην περίφημη διαπραγμάτευση, είπε ότι του την είχαν στημένη στις Βρυξέλλες και αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη είπε ότι έκανε πολλά στραβά αλλά και ο Μέσι της πολιτικής να ήταν τότε δεν θα μπορούσε να καταφέρει τίποτα γιατί οι εταίροι είχαν αποφασίσει να μας πετάξουν από το ευρώ.

Αλέξης Τσίπρας: Παρακολουθήστε τη συνέντευξή του

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments