Πολιτισμός

Banksy: Το πιο “δυνατό” ντοκουμέντο για την ταυτότητά του (vid)

Banksy: Το πιο “δυνατό” ντοκουμέντο για την ταυτότητά του (vid)
Banksy: Πολλοί τον γνωρίζουν, κανείς δεν τον ξέρει πραγματικά. Ίσως όμως τα δεδομένα να αλλάζουν, έπειτα από τη δημοσιοποίηση ξεχασμένου βίντεο από το 2003.

Banksy: Ο μεγαλύτερος street artist των τελευταίων ετών, έχει καταφέρει να χτίσει το όνομά του μέσα από τις εξαιρετικές φιλειρηνικές, αντιπολεμικές και αντικαπιταλιστικές δημιουργίες που έχει αφήσει κατά καιρούς στους τείχους των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων. Ωστόσο, ο μύθος του Βρετανού artist μεγαλώνει ακόμη περισσότερο μέσω της επιλογής του να κρύβει την πραγματική του ταυτότητα, δίχως να έχει εμφανιστεί πουθενά face to face, ή αποκαλυφθεί.

Μέχρι στιγμής, από τα λίγα πράγματα που (πιθανώς) να γνωρίζουμε για τη ζωή του, είναι η χρονολογία γέννησής του (1974) αλλά και τον τόπο καταγωγής του, το Μπρίστολ. Τα υπόλοιπα τα βλέπουμε μέσω των καλλιτεχνικών μηνυμάτων που αφήνει στους δρόμους και συμπλέουν με τις απόψεις εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Μάλιστα, το όνομά του υπάρχει και σε ένα δίστιχο από το γνωστό κομμάτι των Active Member “Τι άλλο φοβάσαι”, που αναφέρει σχετικά: “Στο τείχος της ντροπής, στένσιλ απ’ τον Banksy κι ο εφιάλτης σου πριν να χαράξει”.

Κι ενώ γνωρίζαμε ότι δεν… γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για την πραγματική περσόνα του Banksy, η έρευνα ενός Βρετανού δημοσιογράφου, του Ρόμπερτ Μέρφι, έρχεται να ανατρέψει τα πάντα. Συγκεκριμένα, αναζητώντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του Banksy, ο δημοσιογράφος “έπεσε” πάνω σε ένα ξεχασμένο ρεπορτάζ του ITV από το 2003, στο οποίο ένας άνθρωπος με καλυμμένο το μισό του πρόσωπο δίνει συνέντευξη.

Στο βίντεο, ο άνδρας που απαντά στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, Χέιγκ Γκόρντον, αναφέρει: “Είμαι μεταμφιεσμένος επειδή δεν μπορείς να είσαι καλλιτέχνης γκράφιτι και να εμφανίζεσαι δημόσια. Αυτά τα δυο δεν συνάδουν”. Αυτά αναφέρονται στο ρεπορτάζ διάρκειας 35” και ίσως οδηγούν στη λύση του αινίγματος σχετικά με τον Banksy, έστω ως μια πρώτη εικόνα, ανάμεσα στο μαντήλι, το καπέλο του μπέιζμπολ και τις απαντήσεις.

Ο Μέρφι τονίζει ότι δεν μπορεί να πει με το “χέρι στην καρδιά” ότι αυτός είναι σίγουρα ο Banksy, όμως οι απαντήσεις αυτού του μυστηριώδη άνδρα, ίσως και να εμπεριέχουν την αλήθεια…

Το βίντεο για τον Banksy

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments