Αθλητισμός

Αργεντινή – Χιλή: Η διπλή αποβολή Μέσι – Μεδέλ (vid)

Αργεντινή – Χιλή: Η διπλή αποβολή Μέσι – Μεδέλ (vid)
Αργεντινή - Χιλή: Στον μικρό τελικό του Copa America μόλις στο 37', οι Μέσι και Μεδέλ αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Παραγουανό διαιτητή, Ντίαζ ντε Βιβάρ λόγω διαπληκτισμού.

Αργεντινή – ΧιλήΗ Αργεντινή κατάφερε να «ξορκίσει τον κακό της δαίμονα» στο Copa America και να νικήσει με 2-1 την Χιλή στο «μικρό τελικό» (το τουρνουά ολοκληρώνεται την Κυριακή το βράδυ (7/07, 23:00) με τον μεγάλο τελικό, Βραζιλία-Περού) τερματίσει 3η θέση στη διοργάνωση, όμως ο αγώνας στιγματίστηκε από την διπλή αποβολή Μέσι – Μεδέλ λόγω διαπληκτισμού.

Σε ανύποπτη φάση στο 37′, Μεδέλ και Μέσι είχαν κοκορομαχία, και ο διαιτητής τους απέβαλε. Ο αρχηγός της Αργεντινής ήταν εκνευρισμένος από την αποβολή και για άλλη μια φορά χρησιμοποίησε σκληρά λόγια κατά της διοργάνωσης: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλη η διαδικασία είναι “στημένη” για την Βραζιλία. Δεν θέλω να είμαι μέρος αυτής της διεφθαρμένης κατάστασης λόγω της απουσίας σεβασμού προς την ομάδα μας. Πάντα λέω την αλήθεια και είμαι ειλικρινής. Αυτό είναι που με κρατάει ήρεμο. Αν έχουν επιπτώσεις τα λεγόμενά μου, αυτό δεν είναι δική μου δουλειά».

Ο ηγέτης της Μπιανκοσελέστε συνέχισε με μια ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram κάνοντας έναν απολογισμό της παρουσίας της Αργεντινής στο Copa America του 2019 κάνοντας λόγο για αδικία: «Αποχωρούμε από τη διοργάνωση με έναν θρίαμβο, με το κεφάλι μας ψηλά, αλλά και με το αίσθημα της αδικίας. Πιστεύουμε ότι αξίζαμε να βρισκόμαστε εμείς στον μεγάλο τελικό γιατί παίξαμε καλύτερα και ήμασταν καλύτεροι από τη Βραζιλία στα ημιτελικά. Πρέπει να κοιτάξουμε πλέον μπροστά με αισιοδοξία γιατί υπάρχει σωστή βάση για το μέλλον και πρέπει ο κόσμος να δώσει χρόνο σε αυτή την εθνική ομάδα».

Μεδέλ: «Συμφωνώ με τον Μέσι, δεν κάναμε τίποτα…»

O έτερος πρωταγωνιστής της αποβολής, Γκάρι Μεδέλ, συμφώνησε με τον Μέσι ότι η αποβολή ήταν άδικη, τονίζοντας πως ο διαιτητής δεν χειρίστηκε καταλλήλως την κατάσταση. «Συμφωνώ με τον Μέσι, πίστευα ότι δεν θα μας έβγαζε ούτε κίτρινη κάρτα. Είχαμε μερικά σπρωξίματα κι αυτό ήταν όλο, δεν κάναμε τίποτα… Νομίζω ότι ο διαιτητής έπρεπε να χειριστεί πολύ καλύτερα την κατάσταση και δεν το έκανε…», δήλωσε χαρακτηριστικα.

Μάριο Ντίας ντε Βιβάρ: «Γι’ αυτό απέβαλα τον Μέσι»

Ο Μάριο Ντίας ντε Βιβάρ, διαιτητής της αναμέτρησης Αργεντινή – Χιλή, αιτιολόγησε την απόφασή του στο φύλλο αγώνα, τονίζοντας πως ο βραχύσωμος επιθετικός έδωσε ένα δυνατό χτύπημα με τον ώμο στον αντίπαλό του, την ώρα που δεν παιζόταν η μπάλα. «Το νούμερο 10 της Αργεντινής έδωσε ένα δυνατό χτύπημα με τον ώμο στον αντίπαλό του, την ώρα που δεν παιζόταν η μπάλα» έγραψε ο ρέφερι στο φύλλο αγώνα για τον Μέσι, ενώ για τον Μεδέλ αναφέρει ότι «χτύπησε βάναυσα στο στήθος και στο χέρι τον αντίπαλό του, την ώρα που τον συγκρατούσαν οι συμπαίκτες του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments