Ελλάδα

City Plaza: Τέλος η κατάληψη του ξενοδοχείου τρία χρόνια μετά (vid)

City Plaza: Τέλος η κατάληψη του ξενοδοχείου τρία χρόνια μετά (vid)
City Plaza: Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου τόνισε ότι χρειάζονται περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ για να επανέλθει το κτίριο στην εικόνα που είχε το 2016.

City Plaza: Έληξε έπειτα από τρία χρόνια, το βράδυ της Τρίτης 10 Ιουλίου 2019, χωρίς την παρέμβαση της αστυνομίας, η κατάληψη του ξενοδοχείου City Plaza, μία μόλις ημέρα μετά την αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο ανέλαβε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, Αλίκη Παπαχελά, μίλησε στην κάμερα του OPEN TV, και τόνισε ότι χρειάζονται περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ για να επανέλθει το κτίριο στην εικόνα που είχε το 2016 (προτού δηλαδή καταληφθεί). Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου αναφέρει ότι η ομάδα των καταληψιών ήταν εδώ και τρία χρόνια στο ξενοδοχείο.

Η ίδια περιγράφει ποιους είδε την πρώτη φορά που καταλήφθηκε το κτίριο. Μάλιστα, λέει ότι την Τρίτη υπήρχε πολύ μεγάλη κινητικότητα. «Μπαινόβγαιναν άνθρωποι, καθάριζαν το χώρο. Πέταγαν ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Μπαινόβγαιναν διάφορα πολυτελή αυτοκίνητα», σημειώνει και προσθέτει: «Μου έστειλαν χθες μία φωτογραφία, στην οποία φαίνεται να μην υπάρχει κανείς μέσα στο κτίριο». Στο ερώτημα, πάντως, σχετικά με την αποχώρηση των καταληψιών, η ίδια υποστηρίζει ότι «έφυγαν για να μην συλληφθούν».

City Plaza: Γι’ αυτό φύγαμε από το ξενοδοχείο

Τους λόγους της αποχώρησής τους αποκάλυψαν με κείμενο που δημοσίευσαν σε λογαριασμό στο Facebook, τα άτομα που είχαν καταλάβει το ξενοδοχείο City Plaza στο κέντρο της Αθήνας. «Σήμερα, 10 Ιούλη 2019 τα κλειδιά του κατειλημμένου ξενοδοχείου City Plaza παραδόθηκαν στους πρώην εργαζόμενους του ξενοδοχείου στους οποίους ανήκει ο κινητός εξοπλισμός. Όλοι οι πρόσφυγες που κατοικούσαν στο City Plaza έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή καταλύματα στον αστικό ιστό» αναφέρουν οι καταληψίες, που αποχώρησαν με δική τους πρωτοβουλία από το κτίριο.

«Η απόφαση της κατάληψης πάρθηκε σε μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία. Στις 18 Μάρτη του 2016, ένα μήνα πριν την κατάληψη, υπογράφηκε η Ευρωτουρκική Συμφωνία για τον περιορισμό των προσφυγικών μετακινήσεων προς την Ευρώπη».

«Το City Plaza ήταν ένας μεγάλος αγώνας, που όπως όλοι οι μεγάλοι αγώνες δεν μπορεί να απολογιστεί μονοδιάστατα ως μια καθαρή νίκη ή ήττα. Το City Plaza ήταν ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγώνων για την κοινωνική απελευθέρωση» ανέφεραν, κλείνοντας την τοποθέτησή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments