Πολιτική

Δημοσκόπηση 2019: Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί της νέας κυβέρνησης

Δημοσκόπηση 2019: Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί της νέας κυβέρνησης
Δημοσκόπηση 2019: Θετική είναι η άποψη των πολιτών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ποιοι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί της.

Δημοσκόπηση 2019: Γεγονός είναι η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, στις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδείχθηκε μεγάλος νικητής, σχηματίζοντας αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η Κάπα Research διεξήγαγε την έρευνα, με το 51% των πολιτών που έλαβαν μέρος να κρίνουν θετικά μάλλον θετικά τα εκλογικά αποτελέσματα, ενώ το 46% τα κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά. Παράλληλα, θετική ή μάλλον θετική γνώμη για την νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει το 47% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης έναντι του 45% που την κρίνει αρνητική ή μάλλον αρνητική.

Όπως αναφέρει η δημοσκόπηση της Κάπα Research, οι ερωτηθέντες θέλουν να υπάρξει πολιτική σταθερότητα και η νέα κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία της στην εξουσία, ενώ επιθυμούν και την τήρηση των υποσχόμενων για μείωση φορολογίας και δημόσια τάξη.

Δημοσκόπηση 2019: Τι θέλουν οι πολίτες από την κυβέρνηση – Ποιοι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Πιο αναλυτικά, το 63% των ερωτηθέντων θέλει από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει προτεραιότητα τη μείωση των φόρων, ενώ το 40% επιθυμεί από την κυβέρνηση να θέσει ως προτεραιότητα της την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας. Παράλληλα, η εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση αγγίζει το 45% των ερωτηθέντων, ενώ το 54% δεν δείχνει να εμπιστεύεται τη νέα κυβέρνηση.

Αναφορικά με την αποδοχή των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκης, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 62%, και ακολουθούν ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης με 57%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης 55%, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος με 54 % και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με 53%.

Δημοσκόπηση 2019: Τι λένε οι πολίτες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ως θετικό αξιολογείται από σχεδόν τα 2/3 των ερωτηθέντων το αποτέλεσμα των εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 63% επέλεξε αυτή την επιλογή, ενώ το 62% αναφέρει πως δεν ήταν στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Όσον αφορά την επόμενη ημέρα του κόμματος, το μεγαλύτερο μέρος των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα πρέπει να στραφεί στο χώρο της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας.

Δυσαρεστημένοι οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ

Τέλος, οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ κρίνουν αρνητικά το αποτέλεσμα του κόμματος στις εθνικές εκλογές, ενώ μοιρασμένες είναι οι απόψεις για το μέλλον του κόμματος. Πιο συγκεκριμένα, το 30% θεωρεί αρνητικό το αποτέλεσμα των εκλογών, το 28% το θεωρεί ένα μέτριο αποτέλεσμα, ενώ μόνο το 37% το θεωρεί θετικό, γιατί το κόμμα συνεχίζει να αυξάνει δυνάμεις σε σχέσει με το 2015, παρά και την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments