Αθλητισμός

Γιασίν Μπενζιά: Ενδιαφέρον του Ολυμπιακού αποκαλύπτουν οι Γάλλοι

Γιασίν Μπενζιά: Ενδιαφέρον του Ολυμπιακού αποκαλύπτουν οι Γάλλοι
Γιασίν Μπενζιά: Τα γαλλικά Μέσα φέρνουν τον Ολυμπιακό στο προσκήνιο για την περίπτωση του μεσοεπιθετικού της Λιλ.

Γιασίν Μπενζιά: Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών στο φιλικό με το Αμβούργο και θα απουσιάσει για τουλάχιστον έξι μήνες, ο Ολυμπιακός έχει βγει στην αγορά και αναζητά έναν παίκτη για να καλύψει το κενό του Έλληνα μεσοεπιθετικού. Σύμφωνα με το «France Football» ο Γιασίν Μπενζιά είναι ο εκλεκτός των «ερυθρολεύκων» για αντι-Φορτούνης και όπως αποκαλύπτει το εν λόγω Μέσω, ήδη έχουν υπάρξει συζητήσεις με την πλευρά της Λιλ για την απόκτηση του. Ήδη οι Πειραιώτες έχουν προσεγγίσει τον γαλλικό σύλλογο και αναζητούν τη «φόρμουλα» απόκτησης του, με τον δανεισμό με οψιόν αγοράς να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Την περασμένη σεζόν ο 24χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε ως δανεικός στη Φενέρμπαχτσε ωστόσο, δεν θα παραμείνει στη γειτονική χωρά, ενώ δεν βρίσκεται ούτε στα πλάνα του προπονητή της Λιλ για τη νέα σεζόν. Σύμφωνα, λοιπόν, με το σχετικό ρεπορτάζ των Γάλλων, ο διεθνής Αλγερινός άσος έχει προσελκύει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, αλλά οι Ερυθρόλευκοι δεν είναι η μοναδική ομάδα που κινείται για την απόκτησή του.

Την περασμένη σεζόν ο Αλγερινός ποδοσφαιριστής μέτρησε 20 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη Φενέρ, μοιράζοντας και δύο ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί πως το συμβόλαιο του με τη Λιλ λήγει το 2021, ενώ η χρηματιστηριακή του αξία εκτιμάται κοντά στα 3 εκατ. ευρώ. Στη Λιλ μετακόμισε το καλοκαίρι του 2015 από τη Λιόν, ενώ με τον γαλλικό σύλλογο έχει αγωνιστεί συνολικά σε 93 αγώνες, έχοντας 11 γκολ και 10 ασίστ. Με τη φανέλα της Λιόν (2012-2015) έπαιξε σε 54 ματς με απολογισμό 6 γκολ και 3 ασίστ. Τέλος, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Αφρικανός μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως 10άρι όσο και ως δεξί εξτρέμ, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχει παίξει και ως κεντρικός επιθετικός.

Γιουνούς Σανκαρέ: Το… παλεύει ο Ολυμπιακός

Ο 29χρονος διεθνής μέσος της Μπορντό είναι μία υπόθεση ιδιαίτερα δύσκολη για την οποία όμως ο Ολυμπιακός έχει κάνει την επαφή του, επιχειρώντας να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν βγάλει από την μεταγραφική τους λίστα τον Σενεγαλέζο μέσο ο οποίος, σύμφωνα με τον «Κόκκινο Πρωταθλητή» κοστολογείται στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Από την πλευρά του, ο 30χρονος άσος έχει απαιτήσεις 800 χιλιάδων για το συμβόλαιό του.

Ο 29χρονος Γιουνούς Σανκαρέ είναι κυρίως οκτάρι αλλά μπορεί να παίξει και εξάρι αλλά και έξω αριστερά στον άξονα. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει επαφές για την περίπτωσή του, που μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς εκτός των άλλων έχει συμβόλαιο με την Μπορντό έως το 2021 και ενώ τον θέλουν αρκετές ομάδες. Ο Σανκαρέ, που έχει και γαλλικό διαβατήριο, πέρυσι έκανε σεζόν με 33 ματς και 4 γκολ με 5 ασίστ. Οι Πειραιώτες φέρονται διατεθειμένοι πάντως να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητές του για τον έμπειρο χαφ.

Στον Ολυμπιακό πάντως ένα ποσό των δύο εκατομμυρίων, όπως αναφέρεται στον «Κόκκινο Πρωταθλητή», είναι υπερβολικό για την αγορά ενός παίκτη χωρίς μεταπωλητική αξία και για συμπληρωματικό ρόλο 8αριού μαζί με τους Γκιγιέρμε, Καμαρά και Μπουχαλάκη. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, ιδανική θα ήταν η απόκτηση του έτερου Γαλλοτραφή μέσου Μπενασέρ, με καθεστώς δανεισμού από την Μονακό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments