Διεθνή

Άνγκελα Μέρκελ: Εμφανίστηκε λαχανιασμένη μπροστά στις κάμερες στο Παρίσι (vid)

Άνγκελα Μέρκελ: Εμφανίστηκε λαχανιασμένη μπροστά στις κάμερες στο Παρίσι (vid)
Άνγκελα Μέρκελ: Ξανά στο προσκήνιο η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία δεν μπορούσε να πάρει εύκολα ανάσες, ενώ βρισκόταν απέναντι από τις κάμερες.

Άνγκελα Μέρκελ: Συνεχίζονται τα ανησυχητικά σημάδια για την υγεία της Γερμανίδας καγκελάριου, η οποία μετά τα δύο περιστατικά με το τρέμουλο, εμφανίστηκε λαχανιασμένη ενώπιον του τηλεοπτικού φακού στο Παρίσι. Η Γερμανίδα πολιτικός βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Γαλλίας με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Βαστίλης και μετά την παρακολούθηση της παρέλασης, κλήθηκε να πει δυο λόγια ενώπιον των εκπροσώπων των ΜΜΕ. Μπορεί να μην παρουσίασε το τρέμουλο που ανησύχησε άπαντες και αναλύθηκε αρκετά από όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ωστόσο έδωσε “τροφή” για νέα σχόλια, λόγω του λαχανιάσματός της.

Όπως ήταν φυσικό, η κ. Μέρκελ βρέθηκε εκ νέου στο προσκήνιο και στην κουβέντα προστέθηκε νέος κύκλος αποριών σχετικά με την κατάσταση της υγείας της. Πάντως, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφαν Ζάιμπερτ, θέλησε να ρίξει τους τόνους, αναφέροντας ότι το λαχάνιασμα προήλθε από τη βιασύνη της πολιτικού: “Η καγκελάριος ανέβηκε βιαστικά τις σκάλες προκειμένου να συναντήσει τους δημοσιογράφους που την περίμεναν και είχε καθυστερήσει στο επόμενο ραντεβού της. Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο να αναφερθεί, ούτε υπάρχει λόγος να γίνονται εικασίες”, υπογραμμίζοντας, με στόχο να κατευνάσει την ανησυχία.

Φυσικά, η τοποθέτηση του Ζάιμπερτ δεν απέτρεψε τα ξένα ΜΜΕ από το να ασχοληθούν εκ νέου με την περίπτωση της Μέρκελ. Χαρακτηριστικό ήταν το ρεπορτάζ του Bloomberg που αναφέρει ότι η καγκελάριος της Γερμανίας περπάτησε για περίπου 800 μέτρα, έως τη γερμανική πρεσβεία, έπειτα από την παρακολούθηση της παρέλασης η οποία διήρκεσε δύο ώρες. “Με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 20 βαθμούς Κελσίου, η Μέρκελ περπάτησε 10 λεπτά ως τη γερμανική πρεσβεία, μετά τη δίωρη στρατιωτική παρέλαση, κατά τη διάρκεια της οποίας ήταν καθιστή αλλά και όρθια. Στην πρεσβεία, έκανε όρθια σύντομες δηλώσεις σε δημοσιογράφους”, τονίζει το δημοσίευμα.

Η Άνγκελα Μέρκελ και οι δηλώσεις της

Υποδέχθηκε καθιστή τον Δανό πρωθυπουργό

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η Άνγκελα Μέρκελ βρέθηκε εκ νέου στο “μάτι” της επικαιρότητας, έπειτα από την απόφαση να υποδεχθεί καθιστή τον Δανό πρωθυπουργό.  Όπως φαίνεται και στα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, Άνγκελα Μέρκελ και Μέτε Φρέντρικσεν κάθισαν δίπλα δίπλα το πρωί της Πέμπτης, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η υποδοχή με στρατιωτικές τιμές της πρωθυπουργού από τη Δανία. Οι λευκές καρέκλες είχαν τοποθετηθεί σε ένα μικρό βάθρο, μπροστά από το γραφείο της Καγκελαρίας, με τις δύο πολιτικούς να ακούν καθιστές τους εθνικούς ύμνους, πριν σηκωθούν για να συνεχιστεί η τελετή.

Υπενθυμίζεται ότι η Μέρκελ εμφανίστηκε καθησυχαστική, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι καλά στην υγεία της. Επεσήμανε, μάλιστα, πως αυτά τα επεισόδια, τα οποία πρωτοεμφανίστηκαν στα μέσα Ιουνίου, θα σταματήσουν κάποια στιγμή. «Όπως ήρθε μια μέρα, έτσι και θα φύγει» ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments