Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συνάντηση με τον Κλάους Ρένκλινγκ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συνάντηση με τον Κλάους Ρένκλινγκ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ESM.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης με τον διευθυντή του ESM, Κλάους Ρένγκλινγκ, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, με τον κ. Μητσοτάκη να τονίζει μεταξύ άλλων ότι οι μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της οικονομίας είναι αναγκαίες και αποτελούν βασικό άξονα στο πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης. Παράλληλα, τόνισε ότι η γρήγορη υλοποίησή τους, θα ανοίξει διάπλατα τις πόρτες για την ανάπτυξη.

Από την πλευρά του, ο Κλάους Ρένκλινγκ υπογράμμισε ότι ο ESM είναι εταίρος της Ελλάδας και πρόθυμος να στηρίξει την κυβέρνηση στην προσπάθεια που κάνει για την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, αφού συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές. Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο διευθυντής του ESM κατέστησαν σαφές ότι έχουν κοινή γραμμή για συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία, σε κλίμα εμπιστοσύνης.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε πραγματοποιήσει την πρώτη και εθιμοτυπική συνάντηση του με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου

Το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση των δύο ανδρών είναι οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας, ενώ επί τάπητος τέθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν την Ιεραρχία, μετά την κατάρρευση της συμφωνίας που είχε γίνει με την προηγούμενη κυβέρνηση για την εκκλησιαστική περιουσία και τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να να τεθεί εξ αρχής το μισθολογικό των ιερέων, τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά καθώς και να επανεξετασθεί το θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία. «Tabula rasa στα θέματα της Εκκλησίας, δεν ισχύει η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, πάμε από την αρχή» θα μπορούσε να είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η ανάγκη να επαναλειτουργήσει άμεσα η Επιτροπή διαλόγου Πολιτείας- Εκκλησίας, με μοναδικό στόχο τη διευθέτηση όλων των ζητημάτων που αφορούν τους δύο θεσμούς, όπως η διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών και η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments