Ελλάδα

Σεισμός Αττική: “Άνοιξε” το βουνό στα Δερβενοχώρια (pics)

Σεισμός Αττική: “Άνοιξε” το βουνό στα Δερβενοχώρια (pics)
Σεισμός Αττική: Τρομερές οι εικόνες από τα Δερβενοχώρια Χασιάς, με το βουνό να κάνει ρωγμή από τον σεισμό.

Σεισμός Αττική: Τον τρόμο σκόρπισε στην Αθήνα η έντονη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα. Ο σεισμός που έγινε το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 14:33 είχε ισχύ 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Μάλιστα, ο εν λόγω σεισμός έφερε στη μνήμη αρκετών τον φονικό σεισμό του 1999, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε 143 ανθρώπους. Μετά τον σεισμό, αρκετοί μετασεισμοί «ταρακούνησαν» την Αθήνα, με τον πιο ισχυρό να είναι 4,3 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας κοντά στη Μαγούλα. Στην κοντινή περιοχή των Δερβενοχωρίων Χασιάς οι εικόνες πραγματικά κόβουν την… ανάσα. Κι αυτό γιατί από την ισχύ του σεισμού το βουνό «άνοιξε» στα δύο, κάνοντας ιδιαίτερα μεγάλη ρωγμή. Δείτε τις φωτογραφίες από τη ρωγμή:

Σεισμός Αττική: Στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους μια έγκυος κι ένα παιδί

Μία έγκυος και ένα παιδί με ελαφρά τραύματα, παραμένουν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κλήθηκε και μετέφερε Βελγίδα υπήκοο βρισκόμενη σε κατάσταση εγκυμοσύνης, αρχικά στο νοσοκομείο «Ε.Βενιζέλου», όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το έμβρυο είναι καλά. και στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Φέρει ελαφρά τραύματα και ενδέχεται να παραμείνει στο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαία Κυριακού», παραμένει για προληπτικούς λόγους παιδί που μεταφέρθηκε με ελαφρά τραύματα από το Καματερό με ιδιωτικό μέσο. Επίσης, μικρός αριθμός πολιτών επισκέφθηκαν νοσοκομεία της Αττικής προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς έφεραν μικροτραυματισμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments