Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα ο Ρουπακιάς», είπε ο Σάλκος

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα ο Ρουπακιάς», είπε ο Σάλκος
Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής, με δύο ακόμα κατηγορούμενους να καταθέτουν.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δύο ακόμη κατηγορούμενοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής που εμπλέκονται στο κουβάρι εκείνων που κινητοποιήθηκαν το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, μετέχοντας στο τάγμα εφόδου που έλαβε μέρος στη συμπλοκή, απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου. Ο Γ. Σάλκος ήταν εκείνος που έκλεισε τον κύκλο των απολογιών, δεχόμενος σειρά ερωτήσεων για το πως κινητοποιήθηκαν και πως έμαθαν για τη δολοφονία Φύσσα.

«Ο Δήμου είχε πάρει ένα μήνυμα. Τον πήρα για να πάμε στα γραφεία αλλά ήταν κλειστά και φύγαμε με κατεύθυνση το Κερατσίνι, όπου βάλαμε βενζίνη. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο Δήμου μίλησε με το Ρουπακιά και του είπε ότι τον έχουν πιάσει. Φύγαμε και πήγαμε στο σπίτι του και μίλησε από εκεί με τον Πατέλη, δεν είμαι σίγουρος, δεν θυμάμαι», υποστήριξε ο κατηγορούμενος υπογραμμίζοντας ότι είχε δει και τον συγκατηγορούμενό του, Ιω. Κομιάνο πάνω στο μηχανάκι του με κατεύθυνση το Κερατσίνι.

 • Κατηγορούμενος: Ο Δήμου μου έκανε σήμα και πήγα στην άκρη. Μου είπε «πιάσαν κάποιους και πάμε να φύγουμε».
 • Πρόεδρος: Πού ξέρατε ότι ο Κομιάνος πάει προς το Κερατσίνι;
 • Κατηγορούμενος: Μου το μετέφερε ο Δήμου. Όλη αυτή η στιχομυθία είχε γίνει εν κινήσει. Έμαθε ο Δήμου ότι έχουν πιάσει κατι δικούς μας στο Κερατσίνι και κάτι τέτοια… Θυμάμαι μόνο το τηλεφωνημα με το Ρουπακιά, ότι τον είχαν πιάσει.
 • Πρόεδρος: Όταν το μάθατε σας εκανε εντύπωση;
 • Κατηγορούμενος: Απόρησα, δεν είχε δώσει -ούτε αυτός, ούτε άλλος- δικαιώματα, ότι ήταν τέτοιος χαρακτήρας. Δεν ενδιαφέρθηκα να μάθω παραπάνω..
 • Πρόεδρος: Άλλα πράγματα λέει ο Δήμου. Ξέρετε τί λέει;
 • Κατηγορούμενος: Ότι ο Κομιάνος μας είπε «πάνε να πιάσουν τους δικούς μας», «πάμε για μάχες» και τέτοια.
 • Πρόεδρος: Άλλο σημείο που να διαφέρουν οι απολογίες σας;
 • Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι.
 • Πρόεδρος: Κατηγορείστε και οι δύο ότι περνάτε από τα ίδια σημεία μαζί, δεν τον βρήκατε να του πείτε γιατί λέει διαφορετικά πράγματα από εσάς;
 • Κατηγορούμενος: Έλειπα ταξίδι. Πήγα να του τηλεφωνήσω μετά και δεν το σήκωνε, μετά το τηλεφωνο ήταν απενεργοποιημένο. Μέχρι σήμερα δεν του μίλησα ποτέ. Κι εδώ που ήρθε, ήταν με το δικηγόρο του, κατέθεσε κι έφυγε.
 • Πρόεδρος: Εσείς δηλαδή τον Κομιάνο δεν τον ακούσατε να λέει κάτι;
 • Κατηγορούμενος: Όχι

Για μια παιδική φιλία υποστήριξε πως βρέθηκε κατηγορούμενος ο Στ. Σαντοριναίος. «Είχα επτά τηλεφωνικές κλήσεις με ένα παιδικό μου φίλο γι αυτό είμαι εδώ. Αυτό μάλλον ήταν υπεραρκετό για να τραβήξω όλα αυτά. Εγώ δεν έχω ούτε μια φωτογραφία της Χρυσής Αυγής στους υπολογιστές μου . Είμαι βέβαιος οτι δεν είμαι σε καμία φωτογραφία και δεν έχω καμία κλήση με άλλους συγκατηγορουμένους μου» ανέφερε.

Όταν ερωτήθηκε αν ήξερε τον Παύλο Φύσσα, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως δεν τον ήξερε, αλλά εκ των υστέρων «έπαθε σοκ», καθως οι γονεις του γνώριζαν την οικογένεια Φύσσα. «Η μητέρα μου προσπαθησε να επικοινωνήσει με την οικογένεια του για να συλυπηθεί» είπε στους δικαστές.

 • Κατηγορούμενος: Λίγο πριν βγω, με κάλεσε ο Αναδιώτης και μου είπε «κάποιες ομάδες πλακώθηκαν, μαχαιρώθηκαν», του λέω «έλα ρε…» και το κλείσαμε. Πήγα στους γονείς μου, το ανέφερα, μου λέει η μάνα μου «σου είπε ποιος; Στο Κερατσίνι;» Μου λέει «για ξαναπάρε τον, μπορεί να ‘ναι κάποιος γνωστός μας»
 • Πρόεδρος: Κατά προτροπή της μητέρας σας, λέτε τώρα; Εσείς δεν είχατε σκεφτεί μόνος σας να ρωτήσετε ποιος ήταν;
 • Κατηγορούμενος: Μα ρώτησα αλλά δεν ήξερε λεπτομέρειες. Μετά, με προτροπή της μάνας μου.

Σημειώνεται, ότι κατά την έναρξη της διαδικασίας, η πολιτική αγωγή προχώρησε σε αίτημα προα το δικαστήριο, ζητώντας να αναγνωστούν δύο τηλεφωνικές κλήσεις από το τηλέφωνο του Γ. Ρουπακιά στις 21:11 και 21:22 που έχουμ καταγραφεί απο την κεραία της Νίκαιας.

Σύμφωνα με του δικηγόρους, από το έγγραφο αυτό προκύπτει ότι ο Γ. Ρουπακιάς δεν ήταν στο Περιστέρι, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, από τις 20:30 έως τις 22:30. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης