Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Αποθεωτικό σχόλιο στο Twitter για τον Μπόρις Τζόνσον – “Θα είναι καταπληκτικός”

Ντόναλντ Τραμπ: Αποθεωτικό σχόλιο στο Twitter για τον Μπόρις Τζόνσον – “Θα είναι καταπληκτικός”
Ντόναλντ Τραμπ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά την εκλογή του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και στο "τιμόνι" της Βρετανίας.

Ντόναλντ Τραμπ: Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκε τα αποτελέσματα της εσωκομματικής ψηφοφορίας των Συντηρητικών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος, άρα και πρωθυπουργός της Βρετανίας, έλαβε το αποθεωτικό σχόλιο του Τραμπ.  Συγκεκριμένα, ο Τραμπ “τιτίβισε” το εξής στον λογαριασμό του στο Twitter: “Συγχαρητήρια στον Μπόρις Τζόνσον που έγινε ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου. Θα είναι καταπληκτικός”.

Αυτή, δεν ήταν η πρώτη φορά στην οποία ο Τραμπ εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Τζόνσον. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα Sun πριν από λίγο καιρό, είχε τονίσει ότι θα ήταν καταπληκτικός στον ρόλο του. «Πιστεύω ότι ο Μπόρις θα κάνει πολύ καλή δουλειά. Πιστεύω ότι θα είναι εξαιρετικός, μου αρέσει, πάντα μου άρεσε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βρετανία.

Το tweet του Τραμπ για τον Τζόνσον

Στο “τιμόνι” της Βρετανίας ο Τζόνσον

Νέος ηγέτης του Συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας και άρα ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, βάσει των αποτελεσμάτων της εσωκομματικής ψηφοφορίας που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών. Ο 55χρονος πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, αναμετρήθηκε στην τελική φάση της διαδικασίας με τον 52χρονο Τζέρεμι Χαντ, νυν υπουργό Εξωτερικών της χώρας και βγήκε νικητής.

Ο Αλεξάντερ Μπόρις ντε Φέφελ Τζόνσον (Alexander Boris de Pfeffel Johnson, 19 Ιουνίου 1964), περισσότερο γνωστός ως Μπόρις Τζόνσον, είναι Βρετανός πολιτικός, ιστορικός και δημοσιογράφος που υπηρέτησε ως Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2016 έως το 2018. Διετέλεσε βουλευτής στη Βουλή των Κοινοτήτων της εκλογικής περιφέρειας του Άξμπριτζ εντ Σάουθ Ράισλιπ μέχρι τις γενικές εκλογές του 2015 και βουλευτής της περιφέρειας Χένλεϊ από το 2001 μέχρι το 2008. Διετέλεσε δήμαρχος του Λονδίνου από το 2008 έως το 2016. Ως μέλος του συντηρητικού κόμματος, ο Τζόνσον έχει συσχετιστεί με φιλελεύθερες πολιτικές, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Ο Τζόνσον είναι μια αμφιλεγόμενη μορφή στην πολιτική και στην δημοσιογραφία της Βρετανίας. Οι υποστηρικτές τον έχουν επαινέσει ως έναν διασκεδαστικό, χιουμοριστικό και δημοφιλή άνδρα απέναντι στους συντηρητικούς ψηφοφόρους. Αντιθέτως, τόσο η αριστερά όσο και η δεξιά τού έχουν ασκήσει κριτική και τον έχουν κατηγορήσει για ελιτισμό, ατιμία, τεμπελιά και για την χρήση ρατσιστικής γλώσσας. Ο Τζόνσον αποτελεί το θέμα αρκετών βιογραφιών και ενός αριθμού φανταστικών απεικονίσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments