Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το δημοσίευμα του Bloomberg για τον πρωθυπουργό

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το δημοσίευμα του Bloomberg για τον πρωθυπουργό
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το εκτενές αφιέρωμα του Bloomberg για τον πρωθυπουργό. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, οι πρώτες -κρίσιμες- 100 ημέρες, αλλά και οι εκτιμήσεις για την πορεία του.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το Bloomberg θέτει εκ νέου στο μικροσκόπιό του την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, φιλοξενώντας εκτενές αφιέρωμα στον πρωθυπουργό. Αρχικά, υπογραμμίζεται ότι: “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να πείσει τους κουρασμένους Ελληνες πως μπορεί να οδηγήσει την χώρα σε ένα καλύτερο αύριο, την ώρα που είναι αναγκασμένος να αντιμετωπίσει τους ίδιους περιορισμούς από τους πιστωτές, όπως ο Αλέξης Τσίπρας“, ενώ στη συνέχεια, υπάρχουν οι δηλώσεις του Άντριου Λιβέρη, επικεφαλής της οργάνωσης “Hellenic Initiative”, που σημειώνει τον τρόπο με τον οποίον ο νέος πρωθυπουργός θα δείξει σε όλους ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο. “Αν ο Μητσοτάκης κάνει ορισμένα από αυτά που έχει πει στους επόμενους 12 μήνες, τότε θα βρίσκεται στον σωστό δρόμο”, σημειώνει ο Λιβέρης.

Το Bloomberg βάζει στον “μεγεθυντικό φακό” τα όσα σημείωσε ως προτεραιότητες στην προεκλογική περίοδο, όπως το ξεμπλοκάρισμα επενδύσεων, τη γραφειοκρατία που πρέπει να περιοριστεί αλλά και την προσέλκυση επενδυτών που αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το Bloomberg. “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κληρονόμησε μια οικονομία σε ανάκαμψη και ένα χρηματιστήριο που πετάει. Για παράδειγμα, το Χρηματιστήριο Αθηνών ανέκαμψε περισσότερο από 42% και είναι έτσι το πιο αποδοτικό στον κόσμο. Ωστόσο, οι μετοχές επανακάμπτουν από την άβυσσο όπου είχαν βρεθεί”.

Το στοίχημα των επενδύσεων

Ο πρόεδρος του Hellenic Initiative, που ιδρύθηκε μέσω κρίσης με στόχο τη σωτηρία της Ελλάδος, Τζορτζ Στάμας, ανέδειξε το ζήτημα των επενδύσεων: “Οι επενδυτές θα θελήσουν να δουν αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι διατεθειμένος να κρατήσει τις υποσχέσεις του και αν αυτά τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν. Θα περιμένουν να δουν τις πρώτες 100 μέρες ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες θα παρθούν και αν οι Ελληνες θα βγουν ξανά στους δρόμους». Σύμμαχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι οι θετικές εκτιμήσεις που συνόδευσαν την εκλογή της νέας κυβέρνησης από πρόσωπα ισχύος εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Άνγκελα Μέρκελ: “Το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης έχει καλές πιθανότητες να φέρει περισσότερη ανάπτυξη στην Ελλάδα“.

Πάντως, το Bloomberg σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης… βιάζεται: “Είναι μέλος μιας μεγάλης πολιτικής οικογένειας, ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός, η αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη υπηρέτησε ως υπουργός εξωτερικών ενώ ο ανιψιός του είναι ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων, ο Μητσοτάκης είναι ένας άνδρας που βιάζεται”.

“Αυτό που ζητώ από εκείνον είναι να προσφέρει στους ανθρώπους αισιοδοξία. Αυτό λείπει από τη μεσαία τάξη» σημειώνει η Θεοδώρα Γαλανού, ιδιοκτήτης καταστήματος στην Αθήνα. Έπειτα αναφέρονται οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επένδυση στο Ελληνικό, τονίζοντας πως το έργο θα πρέπει να εκκινήσει μέσα στο 2019, αλλά και το μπαράζ επαφών του νέου υπουργού Ανάπτυξης, Αδωνη Γεωργιάδη προς αυτή την κατεύθυνση.

Το δημοσίευμα κλείνει με μια αναφορά στο στοίχημα της ανάπτυξης. “Η κυβέρνηση υποσχέθηκε να παραμείνει πιστή στη δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% τόσο για το 2019, όσο και για το 2020 και βρίσκεται σε συζητήσεις με τους πιστωτές για τη συνέχεια”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments