Αθλητισμός

Super League: Η κυβέρνηση δεν θέλει την ΕΡΤ στο “παιχνίδι” – Στον “αέρα” η διοργάνωση

Super League: Η κυβέρνηση δεν θέλει την ΕΡΤ στο “παιχνίδι” – Στον “αέρα” η διοργάνωση
Super League: Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η απαγκίστρωση όσων ομάδων έχουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ και η επιστροφή ενός μοντέλου κεντρικής διαχείρισης.

Super League: Δημοσίευμα – βόμβα από την εφημερίδα Live Sport, που μεταφέρει την πληροφορία για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το τηλεοπτικό τοπίο του νέου πρωταθλήματος. Η κυβέρνηση δεν θέλει την ΕΡΤ στο “παιχνίδι” της τηλεοπτικής πίτας για τη Super League 1, επιθυμώντας τον “απογαλακτισμό” των συλλόγων από τα συμβόλαια της δημόσιας τηλεόρασης. Κι όλα αυτά ενώ υπάρχουν ακόμη ομάδες που δεν έχουν βρει ακόμη τηλεοπτική στέγη για τη νέα σεζόν.

Για παράδειγμα, ο ΠΑΟΚ και ο ΟΦΗ αναζητούν το κανάλι που θα τους κάνει την καλύτερη δυνατή προσφορά για το πακέτο των εντός έδρας αναμετρήσεών τους. Ο δε Παναθηναϊκός βρίσκεται μια ανάσα από την επιστροφή του στη NOVA, η οποία θα του αποφέρει περισσότερα χρήματα σε ετήσια βάση, σε σχέση με το συμβόλαιο που είχε υπογραφεί πέρσι με την ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση μένει με πέντε ομάδες, οι οποίες κινδυνεύουν να μείνουν “άστεγες”, καθώς εάν φύγει εντελώς από το τοπίο η ΕΡΤ, θα πρέπει να φανεί εάν η NOVA μπορεί να τις εντάξει στο δικό της πρόγραμμα.

Οι κινήσεις της NOVA θα φανερώσουν εν πολλοίς το μέλλον του πρωταθλήματος, καθώς εάν κάνει ένα βήμα μπροστά, το συνδρομητικό δίκτυο μπορεί να εξασφαλίσει το “πακέτο” της νέας Super League, η οποία από φέτος θα έχει και έξτρα αναμετρήσεις λόγω των πλέι οφ, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχουν περισσότερα ντέρμπι στο πρόγραμμα, άρα και τηλεθέαση.

Ωστόσο, θα πρέπει να φανεί εάν η NOVA έχει τη δυνατότητα να καλύψει τα συμβόλαια των πέντε ομάδων που προς το παρόν βρίσκονται υπό τη σκέπη της ΕΡΤ (Άρης, Ξάνθη, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Λαμία).

Όσο για την ΕΡΤ;

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ανάληψη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων που θα αγωνίζονται στη νεοσύστατη Super League 2 αλλά και τη Football League.

Η Super League 2 συστάθηκε όμως με την προοπτική εσόδων ύψους 800.000 ευρώ για τα τηλεοπτικά στις ομάδες, κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνη την κυβέρνηση, όπως προέκυψε από την πρόσφατη συνάντηση Αυγενάκη – Λεουτσάκου, καθιστώντας σαφές ότι τα χρήματα του τηλεοπτικού πακέτου θα είναι λιγότερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments