Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πίνακες που επέλεξε ο πρωθυπουργός για το Μέγαρο Μαξίμου (vid)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πίνακες που επέλεξε ο πρωθυπουργός για το Μέγαρο Μαξίμου (vid)
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτές ήταν οι επιλογές του πρωθυπουργού σχετικά με τους πίνακες που θα τοποθετηθούν στο Μαξίμου. Η επιλογή - έκπληξη και το κλασικό έργο που άρεσε στον πρωθυπουργό.

Κυριάκος Μητσοτάκης:  Ο πρωθυπουργός έκανε τις επιλογές του σχετικά με τους πίνακες που θα “ντύσουν” τους τείχους του Μεγάρου Μαξίμου. Οι επιλογές του κ. Μητσοτάκη έγιναν γνωστές μέσω ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο “One TV”, το οποίο αποκαλύπτει ότι για το γραφείο του, ο πρωθυπουργός έκανε την έκπληξη και έφερε πίνακα από τον Γιάννη Αδαμάκο και τη συλλογή “Μπλε”. Μια δημιουργία η οποία ανήκει στην προσωπική συλλογή του και μέχρι πρότινος κοσμούσε το γραφείο του στη Νέα Δημοκρατία. Ο πίνακας του Γιάννη Αδαμάκου αποτέλεσε και πρόταση της συζύγου του, Μαρέβας, που έπαιξε μεγάλο ρόλο στις επιλογές του πρωθυπουργού.

Ο δεύτερος πίνακας που επελέγη από τον πρωθυπουργό για το Μέγαρο Μαξίμου είναι μια κλασική δημιουργία που φανερώνει τη σύνδεση με την Ορθοδοξία. Πρόκειται για τον πίνακα του Κωνσταντίνου Παρθένη που απεικονίζει τον Χριστό. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως μέσω των επιλογών του κ. Μητσοτάκη… μάθαμε ότι ο πασίγνωστος πίνακας του Θεόδωρου Βρυζάκη, “Ελλάδα Ευγνωμονούσα”, δεν θα επιστρέψει στο πρωθυπουργικό Μέγαρο, έχοντας παρουσία από το 1982 έως το 2009.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πίνακες

“Όσο η Ελλάδα είναι ισχυρή, θα είναι και η Κύπρος”

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Αναστασιάδη στη Λευκωσία πως η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν έννοιες αλληλένδετες: «Ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Σε ενδεχόμενη λύση θα πρέπει να τελειώσει ο αναχρονιστικός θεσμός των εγγυήσεων», εκφράζοντας την ικανοποίησή του και τη συγκρατημένη αισιοδοξία του ενόψει της συνάντησης του κ. Αναστασιάδη με τον κ. Ακιντζί. «Η Κύπρος θα έχει τη συμπαράσταση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε οποιαδήποτε κλιμάκωση των προκλήσεων για τα ενεργειακά θέματα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Πρόεδρο της Κύπρου.

«Το ταξίδι μου στην Κύπρο δεν είναι μόνο ένα ταξίδι συμβολικό, είναι και ένα ταξίδι ουσιαστικό. Ελλάδα και Κύπρος αντιμετωπίζουν πάντα ενωμένες και με αρραγές μέτωπο σημαντικές προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή. Είναι για μένα μεγάλη χαρά και τιμή, που το πρώτο μου, επίσημο ταξίδι, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας το κάνω στην Κύπρο, συνεχίζοντας μια σταθερή παράδοση που ήθελε πάντα τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκέπτεται την Κύπρο στο πρώτο του ταξίδι. Όμως δεν είναι μόνο ένα ταξίδι συμβολικό, είναι και ένα ταξίδι ουσιαστικό: όπως αναφέρατε, Ελλάδα και Κύπρος αντιμετωπίζουν πάντα ενωμένες και με αρραγές μέτωπο σημαντικές προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή. Όταν η Ελλάδα είναι ισχυρή, είναι ισχυρή και η Κύπρος, και ο ελληνισμός παντού», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments