Ελλάδα

Φωτιά: Δεκαοκτώ δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν την Πέμπτη σε όλη την Ελλάδα

Φωτιά: Δεκαοκτώ δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν την Πέμπτη σε όλη την Ελλάδα
Φωτιά: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019.

Φωτιά: Από τις 6:00 σήμερα το πρωί έως τις 19:00, εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, 18 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, ενώ επιχείρησαν συνολικά 197 πυροσβέστες, 91 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ όσες από αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη είναι σε ύφεση και οριοθετημένες.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς
  • Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter
  • Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης 112.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έβγαλε στη δημοσιότητα, όπως συνηθίζει, τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Παρασκευή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στον χάρτη, αρκετές περιοχές της χώρας έχουν επισημανθεί στο επίπεδο 3, που αναφέρεται σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, στο επίπεδο 3 , σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται οι εξής περιοχές:

  • Χίος
  • Σάμος
  • Ικαρία
  • Κάσος
  • Κρήτη
  • Κάρπαθος

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου για την Παρασκευή

Οι οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών και το Πυροσβεστικό σώμα, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή 112.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments