Ελλάδα

Χίος: Αφέθηκε ελεύθερος ο δήμαρχος – Εντολή για προκαταρκτική εξέταση

Χίος: Αφέθηκε ελεύθερος ο δήμαρχος – Εντολή για προκαταρκτική εξέταση
Χίος: Ο δήμαρχος, Μανώλης Βουρνούς, αφέθηκε ελεύθερος, έχοντας περάσει αυτόφωρο το πρωί της Δευτέρας, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 19χρονου σε γήπεδο μπάσκετ.

Χίος: Ο δήμαρχος, Μανώλης Βουρνούς, συνελήφθη και πέρασε αυτόφωρο το πρωί της Δευτέρας, έχοντας προσαχθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, λόγω του θανάτου του 19χρονου σε γηπεδάκι μπάσκετ της Δασκαλόπετρας Βροντάδου. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης καθώς και πραγματογνωμοσύνης, ούτως ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος.

Ωστόσο, από τη διαδικασία του αυτόφωρου κρίθηκε ότι υπεύθυνος για το δυστύχημα δεν ήταν ο δήμαρχος και κατ’ επέκταση ο Δήμος Χίου, αλλά η τοπική κοινότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βουρνούς είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του γεγονότος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η μπασκέτα η οποία καταπλάκωσε τον 19χρονο, είχε τοποθετηθεί προ εικοσαετίας και είχε στερεωθεί σε πολύ μικρό βάθους τσιμέντου, δίχως να έχει βιδωθεί σε υποδομή υποδαπέδια, όπως ορίζουν οι προδιαγραφές. Η μπασκέτα καταπλάκωσε τον νεαρό το βράδυ της Κυριακής, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να σπεύδει στο σημείο και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο της Χίου σε σοβαρή κατάσταση.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών δεν έφταναν για να τον κρατήσουν στη ζωή και ο νεαρός από το Μαρούσι, ο οποίος έκανε τις διακοπές του στη Χίο, άφησε την τελευταία του πνοή, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments