Κόσμος

Αυστραλία: 22 διεμφυλικοί άντρες γέννησαν υγιέστατα μωρά το 2018

Αυστραλία: 22 διεμφυλικοί άντρες γέννησαν υγιέστατα μωρά το 2018
Αυστραλία: "Το να γεννά κανείς και να είναι έγκυος μπορεί να είναι και «αντρικό» χαρακτηριστικό".

Αυστραλία: Τα δεδομένα στον κόσμο καθημερινά αλλάζουν. Στο παρελθόν γνωρίζαμε ότι μόνο οι γυναίκες μπορούν να κυοφορήσουν και να γεννήσουν, όμως οι στατιστικές πλέον καταρρίπτουν αυτό το δεδομένο. Πλέον διεμφυλικοί (transgender) άντρες μπορούν να κυοφορήσουν και να φέρουν στον κόσμο υγιέστατα μωρά

Το 2018 καταγράφηκαν μόνο στην Αυστραλία 22 τέτοιες περιπτώσεις. «Το να γεννά κανείς και να είναι έγκυος μπορεί να είναι και «αντρικό» χαρακτηριστικό» είπε η η ακαδημαϊκός δρ Λόρεν Ροζγουάρν, σχολιάζοντας το γεγονός. Η δρ Ροζγουάρν είναι λέκτορας κοινωνικών και πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο με αφορμή την δημοσιοποίηση των σχετικών στατιστικών.

«Η αρρενωπότητα μπορεί να σημαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό για τον καθένα. Είμαι σίγουρη ότι η δική σας αρρενωπότητα είναι πολύ διαφορετική από κάθε άλλο συνάδελφό σας», είπε στον δημοσιογράφο που την ρώτησε σχετικά.

Την συζήτηση προκάλεσε ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο «Ιππόκαμπος», καθώς το αρσενικό του θαλάσσιου αυτού όντος κυοφορεί τα αβγά και τα γεννά. Το ντοκιμαντέρ δείχνει μεταξύ άλλων έναν 30χρονο διεμφυλικό άντρα, που αντιλαμβάνεται το φύλο του διαφορετικά από το φύλο που του προσδιορίστηκε κατά τη γέννηση, να προετοιμάζεται να γεννήσει και να φέρει στη ζωή το γιο του.

Συνολικά, την περασμένη δεκαετία 228 άντρες κυοφόρησαν μωρό. Το 2009 ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά που καταγράφηκε παρόμοια περίσταση. Η δρ Ροζγουάρν συστήνει στην κοινωνία να προσαρμοστεί σε αυτό το νέο φαινόμενο. «Πρέπει να προσαρμοστούμε στο πώς αντιμετωπίζουμε αυτούς τους ανθρώπους», λέει.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments