Πολιτισμός

Γούντι Χάρελσον: Αποκάλυψε γιατί απέρριψε τον ρόλο του Τζέρι Μαγκουάιρ

Γούντι Χάρελσον: Αποκάλυψε γιατί απέρριψε τον ρόλο του Τζέρι Μαγκουάιρ
Γούντι Χάρελσον: Ο βραβευμένος ηθοποιός αποκάλυψε τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να πει όχι στον ρόλο του Τζέρι Μαγκουάιρ.

Γούντι Χάρελσον: Ο γνωστός πρωταγωνιστής  παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος που απέρριψε το ρόλο του αθλητικού πράκτορα Τζέρι Μαγκουάιρ, για την ομώνυμη ταινία. Μιλώντας στο περιοδικό Esquire (τεύχος Σεπτεμβρίου) ο ηθοποιός είπε: «Μου προτάθηκε ο ρόλος του Τζέρι Μαγκουάιρ και τότε είπα στον Τζιμ (Τζέιμι Λ. Βρουκς, ένας από τους παραγωγούς της ταινίας), “Κανείς δεν πρόκειται να δώσει μία για έναν αθλητικό πράκτορα”».

Τελικά τον ρόλο πήρε ο Τομ Κρουζ, ο οποίος κέρδισε Χρυσή Σφαίρα και μία υποψηφιότητα στην κατηγορία “Καλύτερος Ηθοποιός” των Όσκαρ, ενώ ο Κούμπα Γκούντινγκ Τζ. κέρδισε Όσκαρ στην κατηγορία β’ αντρικού ρόλου για τον ρόλο τού Ροντ Ντίντουελ, ενός παίκτη του αμερικανικού ποδοσφαίρου, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Μαγκουάιρ για να υπογράψει ένα μεγάλο συμβόλαιο.

Ο 58χρονος ηθοποιός είπε ακόμα ότι ήταν σχεδόν έτοιμος να απορρίψει και τον ρόλο του στην ταινία «Zombieland», κωμωδία του 2009 που έπαιξε μαζί με τον Τζέσι Άιζενμπεργκ και την Έμα Στόουν. «Ο πράκτοράς μου έστειλε το σενάριο της ταινίας και είπα: “Ζόμπι, μάγκα; Πραγματικά; Έχει έρθει αυτό;” και μου είπε: “Θα το διαβάσεις;” Τελικά το έκανα και είπα: “F… Αυτό είναι καλογραμμένο» είπε στο περιοδικό.

Τζέρι Μαγκουάιρ: Ποιος ήταν ο άνθρωπος πίσω από την ταινία

Τζέρι Μαγκουάιρ είναι αμερικανική αισθηματική κομεντί, παραγωγής 1996, σε σκηνοθεσία, σενάριο και παραγωγή του Κάμερον Κρόου. Η ταινία είναι εμπνευσμένη από τον αθλητικό ατζέντη Λι Στέινμπεργκ, ο οποίος εργάστηκε στην ταινία ως τεχνικός σύμβουλος.Πρωταγωνιστούν οι Τομ Κρουζ, Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ και Ρενέ Ζελβέγκερ. H ταινία αφηγείται την ιστορία ενός ατζέντη, ο οποίος αποφασίζει μια μέρα ότι η εταιρία στην οποία εργάζεται ενδιαφέρεται μόνο για το κέρδος. Μόλις εκφράζει τις απόψεις τους και κάνει τις προτάσεις του για αλλαγές, απολύεται. Αποφασίζει τότε να ιδρύσει μια ανεξάρτητη εταιρία και καλεί όλους τους συναδέλφους του και πελάτες του να τον ακολουθήσουν. Τελικά, όλοι οι αθλητές που εκπροσωπούσε αρνούνται να τον εμπιστευτούν και η αρραβωνιαστικιά του τον χωρίζει. Μόνο μια γραμματέας τον ακολουθεί καθώς και ένας νέος αθλητής με πολλές δυνατότητες.

Το Τζέρι Μαγκουάιρ κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους των Ηνωμένων Πολιτειών στις 13 Δεκεμβρίου 1996. Απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από τους κριτικούς και έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία αποφέροντας 273,5 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.Έλαβε πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας και Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Κρουζ, κερδίζοντας εκείνο στην κατηγορία Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments