Οικονομία

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Παράταση για την υποβολή αιτήσεων

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Παράταση για την υποβολή αιτήσεων
Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Η παράταση ελήφθη με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμου Θωμά.

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Έως τις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία για όσους θέλουν να υποβάλλουν αίτηση εκ νέου υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ηλεκτρικής ενέργειας, που παρέχουν όλοι οι προμηθευτές. Η παράταση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ελήφθη με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμου Θωμά.

Κρίθηκε επιβεβλημένη για να ενημερωθεί η βάση δεδομένων που τηρείται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων του έτους 2018. Επίσης για να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες από την αρχικά περιορισμένη περίοδο υποβολής αιτήσεων που είχε οριστεί.

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2019 θα ενημερωθούν για την εκ νέου ένταξή τους ή όχι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Μέχρι τον έλεγχο και έγκριση (ή όχι) των νέων αιτήσεων παραμένουν ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο οι υφιστάμενοι δικαιούχοι, σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

ΔΕΗ: Μεγάλη “κομπίνα” από ζευγάρι – Άφησαν χρέος 65.000 ευρώ με πισίνα στο κοινωνικό τιμολόγιο

Τεράστια κομπίνα έφερε στο “φως” το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, ζευγάρι εφοριακών, το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια κατοικεί σε βίλα 600 τετραγωνικών μέτρων στον Βαρνάβα, η οποία διαθέτει και πισίνα, έχει ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ! Το ζευγάρι κατάφερε μέσω μιας… καλοστημένης απάτης να βάλει τη βίλα και την πισίνα στο κοινωνικό τιμολόγιο, σταματώντας επίσης να πληρώνει και τους λογαριασμούς, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί και χρέος 65.000 ευρώ.

Όσο για το πως κατάφεραν οι δύο εφοριακοί να ξεγελάσουν τη ΔΕΗ; Ουσιαστικά χώρισαν τη βίλα σε τρία μέρη και εμφάνισαν άλλους δύο ψεύτικους μετρητές της ΔΕΗ, έναν σε κάθε όροφο (υπόγειο, ισόγειο και πρώτος όροφος) και στη συνέχεια έκαναν αίτηση για εισαγωγή στο οικιακό τιμολόγιο. Οι μετρητές – μαϊμού είχαν… παραπεμπτικά σε φωτοβολταϊκά στην Παιανία.

Η “κομπίνα” στήθηκε το 2011 και τρία χρόνια αργότερα, όπως αποκάλυψε το ΣΚΑΪ, ήρθε ειδοποίηση για οφειλή 30.000 ευρώ στη ΔΕΗ. Όμως το ζευγάρι κατάφερε να “ξεγλιστρήσει” και γλιτώσει το κατέβασμα του διακόπτη, προσκομίζοντας πλαστά πιστοποιητικά. Τρία χρόνια αργότερα, το χρέος είχε εκτιναχθεί στις 65.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεύμα στη βίλα δεν κόπηκε, καθώς οι εφοριακοί είχαν βάλει ως ιδιοκτήτη του ορόφου έναν συγγενή τους, ο οποίος είχε προσκομίσει πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας. Εν τέλει, έπειτα από την αποκάλυψη της κομπίνας, η ΔΕΗ δέσμευσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, αλλά δεν βρήκε ούτε ένα ευρώ. Έτσι, βγάζει στο σφυρί το ακίνητο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments