Ελλάδα

Σολωμός Σολωμού: 23 χρόνια από τη δολοφονία του στην Κύπρο

Σολωμός Σολωμού: 23 χρόνια από τη δολοφονία του στην Κύπρο
Σολωμός Σολωμού: Σήμερα 14 Αυγούστου συμπληρώνονται 23 χρόνια από τη δολοφονία του στην Κύπρο.

Σολωμός Σολωμού: Η 14η Αυγούστου είναι μια μαύρη μέρα στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου. Μια μέρα σαν τη σημερινή πριν από 23 χρόνια δολοφονήθηκε ο Σολωμός Σολωμού. Τρεις μέρες νωρίτερα ο ξάδερφος του Τάσος Ισαάκ είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου μετά την αντικατοχική πορεία μοτοσυκλετιστών που ξεκίνησε από το Βερολίνο και έφτασε μέχρι τη μεγαλόνησο.

Μετά την κηδεία του Ισαάκ αρκετός κόσμος προσπάθησε να φτάσει στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή προκειμένου να αφήσουν λουλούδια. Μέσα σε αυτούς ήταν και ο Σολωμός που έφυγε από το πλήθος και από τους από τους κυανόκρανους του ΟΗΕ και κατευθύνθηκε σε κοντινό τουρκικό φυλάκιο. Με ένα τσιγάρο στα χείλη και αψηφώντας τα όσα του φώναζε το πλήθος ανέβηκε στον ιστό με σκοπό να κατεβάσει την σημεία της Τουρκίας.

 Σολωμός Σολωμού: Η άνανδρη δολοφονία από γκρίζους λύκους

Η ελεύθεροι σκοπευτές βλέπουν το σκηνικό και δεν διστάζουν τα πυροβολήσουν και τελικά να σκοτώσουν τον Σολωμό υπό το βλέμμα του τότε κατοχικού ηγέτη, Ραούφ Ντεντκάς. Ένας εκ των δολοφόνων του Σολωμού είναι ο Κενάν Ακίν, ένας έποικος πρώην αξιωματικός του Τουρκικού στρατού, λεγόμενος «υπουργός» του ψευδοκράτους και πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας. Ο ίδιος, κυκλοφορεί μέχρι σήμερα ελεύθερος παρόλο που η Interpol τον επικήρυξε με το ποσό των 460 χιλιάδων ευρώ, ως καταζητούμενο.

Το 2015, ο τηλεοπτικός και φωτογραφικός φακός παρουσίασε τον Ακίν να στέκεται δίπλα από τον ηγέτη των κατεχομένων Μουσταφά Ακιντζί και να ασπάζεται τον Τούρκο Πρόεδρο σε εκδήλωση στα κατεχόμενα με αφορμή τα εγκαίνια του έργου μεταφοράς νερού από την Τουρκία. Η σκηνή της δολοφονίας του Σολωμού μεταδόθηκε ζωντανά από τα τηλεοπτικά κανάλια σε Ελλάδα και Κύπρο με χιλιάδες τηλεθεατές να γίνονται μάρτυρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments