Πολιτική

Κατερίνα Νοτοπούλου: “Εκθέτει την κυβέρνηση ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός της Σαμοθράκης”

Κατερίνα Νοτοπούλου: “Εκθέτει την κυβέρνηση ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός της Σαμοθράκης”
Κατερίνα Νοτοπούλου: "Βολές" κατά της κυβέρνησης από την Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατερίνα Νοτοπούλου: “Στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός της Σαμοθράκης αφήνει έκθετη την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και μαζί της και τη χώρα, ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας: “Την ώρα που η τοπική κοινωνία προσπαθεί με αγωνία να αντιμετωπίσει την ταλαιπωρία, η κυβέρνηση μας εντυπωσιάζει με την προχειρότητα και την αδυναμία επίλυσης του προβλήματος. Η κατάσταση αντιμετωπίζεται με πρωτοφανή ανεπάρκεια και η ταλαιπωρία που βιώνουν κάτοικοι και τουρίστες είναι αδιανόητη.

Εξίσου αδιανόητη είναι η δυσφήμηση της Ελλάδας στο εξωτερικό εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, για την περιοχή και τον τουρισμό, παρά την αποτελεσματική λύση που δόθηκε την Πρωτοχρονιά του 2019 με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Άραγε ποιες ενέργειες έχουν κάνει οι κ.κ. υπουργοί Γιάννης Πλακιωτάκης και Χάρης Θεοχάρης για να διασφαλίσουν τη φήμη του νησιού και της χώρας, για τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων και ποιες ενέργειες έχουν προβλεφθεί για την αποζημίωση τους».

Το πλοίο που δεν μπορούσε να “δέσει” στο λιμάνι

Αναζητείται λύση στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς το πλοίο που «επιστρατεύτηκε» από το υπουργείο Ναυτιλίας δεν κατάφερε να πετύχει τον σκοπό του.

Συγκεκριμένα, το «Azores Express» δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι, παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής για την Αλεξανδρούπολη. Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους δεν κατέστη δυνατή η προσάραξή του: «Λόγω ελλιπών λιμενικών εγκαταστάσεων στο λιμάνι της Σαμοθράκης σε σχέση με το πλοίο Αζόρες Εξπρές, είναι αδύνατη η προσέγγιση του πλοίου. Σε συνέχεια αυτού παρακαλούμε όπως ακυρωθούν τα εγκριθέντα δρομολόγια μέχρι την 31/8″. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν δεν επέτρεψαν στο πλοίο να προσεγγίσει το λιμάνι του νησιού.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει στις 21:20 το βράδυ της Δευτέρας από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με 654 επιβάτες, 142 ΙΧ οχήματα 5 φορτηγά και 42 δίκυκλα. Όταν έφτασε στο λιμάνι της Σαμοθράκης διαπιστώθηκε ότι ήταν αδύνατη η προσέγγισή του, λόγω των ισχυρών ανέμων, επιστρέφοντας εν τέλει στην Αλεξανδρούπολη στις 5:10 το πρωί. Το λιμάνι της Σαμοθράκης δεν μπορεί να δεχθεί πλοία με μεγάλο μήκος, με το «Αzores Express» που έχει μήκος 115 μέτρα, να κρίνεται ακατάλληλο για το συγκεκριμένο λιμάνι. Παράλληλα τα πλοία SAOS II και SAONISOS που εξυπηρετούσαν το νησί έχουν τεθεί εκτός δρομολογίων λόγω βλάβης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments