Ελλάδα

Σαμοθράκη: Πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση – Πλοίο δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι

Σαμοθράκη: Πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση – Πλοίο δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι
Σαμοθράκη: Το πλοίο που επιστρατεύτηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δεν κατάφερε να "δέσει" στο λιμάνι.

Σαμοθράκη: Αναζητείται λύση στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς το πλοίο που “επιστρατεύτηκε” από το υπουργείο Ναυτιλίας δεν κατάφερε να πετύχει τον σκοπό του. Συγκεκριμένα, το “Azores Express” δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι, παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής για την Αλεξανδρούπολη. Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους δεν κατέστη δυνατή η προσάραξή του: “Λόγω ελλιπών λιμενικών εγκαταστάσεων στο λιμάνι της Σαμοθράκης σε σχέση με το πλοίο Αζόρες Εξπρές, είναι αδύνατη η προσέγγιση του πλοίου. Σε συνέχεια αυτού παρακαλούμε όπως ακυρωθούν τα εγκριθέντα δρομολόγια μέχρι την 31/8”. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν δεν επέτρεψαν στο πλοίο να προσεγγίσει το λιμάνι του νησιού.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει στις 21:20 το βράδυ από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με 654 επιβάτες, 142 ΙΧ οχήματα 5 φορτηγά και 42 δίκυκλα. Όταν έφτασε στο λιμάνι της Σαμοθράκης διαπιστώθηκε ότι ήταν αδύνατη η προσέγγισή του, λόγω των ισχυρών ανέμων, επιστρέφοντας εν τέλει στην Αλεξανδρούπολη στις 5:10 το πρωί. Το λιμάνι της Σαμοθράκης δεν μπορεί να δεχθεί πλοία με μεγάλο μήκος, με το «Αzores Express» που έχει μήκος 115 μέτρα, να κρίνεται ακατάλληλο για το συγκεκριμένο λιμάνι. Παράλληλα τα πλοία SAOS II και SAONISOS που εξυπηρετούσαν το νησί έχουν τεθεί εκτός δρομολογίων λόγω βλάβης.

Πλέον οι φορείς και οι κάτοικοι του νησιού απευθύνουν έκκληση να βρεθεί λύση, καθώς βρισκόμαστε εν μέσω τουριστικής περιόδου και οι επισκέπτες ακυρώνουν ο ένας μετά τον άλλο τις κρατήσεις για το νησί του Βορείου Αιγαίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments