Πολιτική

Λευτέρης Αυγενάκης: Έξαλλος με τα προσβλητικά σχόλια Ολλανδού δημοσιογράφου για την Ελλάδα

Λευτέρης Αυγενάκης: Έξαλλος με τα προσβλητικά σχόλια Ολλανδού δημοσιογράφου για την Ελλάδα
Λευτέρης Αυγενάκης: Ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε από την UEFA να παρέμβει εναντίον του Ολλανδού δημοσιογράφου

Λευτέρης Αυγενάκης: Ένα προσβλητικό σχόλιο για την Ελλάδα και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ έχει εξοργίσει την κυβέρνηση, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να καταφεύγει στην UEFA για να ανασκευαστεί η δήλωση. Η ατάκα του Ντε Βος στην αναμέτρηση Άγιαξ-ΠΑΟΚ ήταν αρκετή για να προκληθούν αντιδράσεις κατά του ίδιου, της ολλανδικής τηλεόρασης και της UEFA.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ολλανδός Ντε Βος, ο οποίος σχολίαζε το παιχνίδι Άγιαξ–ΠΑΟΚ στην Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα για λογαριασμό της ολλανδικής τηλεόρασης, είπε κατά την περιγραφή  ότι: «η ελληνική οικονομία πάει τόσο άσχημα και γι’ αυτό κάποιοι δεν έχουν ρούχα να φορέσουν», σχολιάζοντας ότι οι πολλοί φίλοι του Δικεφάλου του Βορρά ήταν χωρίς μπλούζες στην κερκίδες του γηπέδου.

Ως εκ τούτου, ο υφυπουργός Αθλητισμού επενέβη και απευθύνθηκε άμεσα στην UEFA, για να «μεταφέρει την ενόχλησή μας και να μεριμνήσει για την ανασκευή τους», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ενημέρωση.

H ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού: 

«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, πληροφορήθηκε τα ατυχή, απαξιωτικά, σχόλια της ολλανδικής τηλεόρασης στη μετάδοση του αγώνα Άγιαξ – ΠΑΟΚ, για την οικονομική κατάσταση της χώρας λόγω της παρουσίας ημίγυμνων οπαδών στην εξέδρα και ζήτησε από την UEFA να μεταφέρει την ενόχληση μας και να μεριμνήσει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, για την ανασκευή τους».

Το σχόλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη διαιτησία και το σχόλιο του Ντε Βος

H διαιτησία του Κρεγκ Πόουσον αλλά και το σχόλιο Ολλανδού δημοσιογράφου για τον Ελληνες φιλάθλους έγιναν αφορμή για την τοποθέτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω των λογαριασμών που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η τοποθέτηση αναφέρει:

«Στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μερικά πράγματα δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Δε θα σταθούμε στα λάθη του διαιτητή που εν πολλοίς καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα. Θεωρούμε την τιμωρία του δεδομένη και επιβεβλημένη. Πέρα και πάνω, όμως, από τα λάθη που καθορίζουν το αποτέλεσμα, θεωρούμε απαράδεκτο το ποδόσφαιρο να γίνεται αφορμή για ρατσιστικά σχόλια κάθε είδους.

Τα απαράδεκτα σχόλια του δημοσιογράφου του καναλιού Ziggo (μεγάλου χορηγού του Άγιαξ), Sierd de Vos, εναντίον των φιλάθλων του ΠΑΟΚ και των Ελλήνων πολιτών, είναι ένα επικίνδυνο φαινόμενο στις παρυφές του ποδοσφαίρου. Μια – καθυστερημένη έστω – επανόρθωση είναι το λιγότερο που πρέπει να απαιτηθεί από τους υπεύθυνους του καναλιού και μια συνολική αποτίμηση της χθεσινής ντροπιαστικής βραδιάς για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πρέπει να απαιτηθεί από την UEFA.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments