Πολιτική

Νίκος Χαρδαλιάς: “Έγινε αυτό που έπρεπε στην Εύβοια”

Νίκος Χαρδαλιάς: “Έγινε αυτό που έπρεπε στην Εύβοια”
Νίκος Χαρδαλιάς: Οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση του κρατικού μηχανισμού στις πυρκαγίες της Εύβοιας.

Νίκος Χαρδαλιάς: Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι θα μπει άμεσα σε διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία της Ελλάδας. Στόχος είναι να ψηφιστεί στο τέλος του έτους, ενώ υπογράμμισε ότι εντός της επικείμενης σχολικής χρονιάς, θα τεθεί θέμα πολιτικής προστασίας στα σχολεία, με τη συνεργασία ΓΓΠΠ και Υπουργείου Παιδείας. Όσο για την πυρκαγιά στην Εύβοια, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι είχε δύσκολα χαρακτηριστικά, εξαίροντας τα μέλη και τα στελέχη της Πυροσβεστικής αλλά και της Πολιτικής Προστασίας, τα οποία υπό αντίξοες συνθήκες έφεραν εις πέρας την αποστολή τους. “Αν και και είχαν να αντιμετωπίσουν συνολικά 70 φωτιές σε όλη την επικράτεια, έγινε αυτό που έπρεπε την ώρα που έπρεπε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν οι εκκενώσεις των χωριών, που πλέον έχουν επιστρέψει στους ρυθμούς τους, αν και υπάρχει η παρουσία της αστυνομίας για παν ενδεχόμενο. Δεν εστάλησαν μηνύματα SMS από το 112 στους κατοίκους, καθώς εφόσον δεν λειτουργεί ακόμα κανονικά το σύστημα θα έπρεπε να σταλούν σε όλους τους κατοίκους στην Εύβοια. Υπήρχε κίνδυνος να προκληθεί πανικός, όποτε επιλέχθηκε, οι εκκενώσεις να γίνουν με τα παραδοσιακά μέσα”.

Εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα η Πυροσβεστική

Όλα τα ενδεχόμενα -με σοβαρές πιθανότητες και τον εμπρησμό- εξετάζουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, σχετικά με τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στην κεντρική Εύβοια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτικοί υπάλληλοι έχουν πάρει δεκάδες καταθέσεις από κατοίκους της περιοχής, μεταξύ των οποίων και ενός ως υπόπτου αλλά παρουσιάζει άλλοθι, που μέχρι στιγμής δεν έχει καταρριφθεί.

Παράλληλα εξετάζονται διάφορα ευρήματα από τον χώρο της πυρκαγιάς. Όπως τονίζουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί, δεν υπάρχει κανένα επίσημο στοιχείο που να επιβεβαιώνει ανεπιφύλακτα τον εμπρησμό. Κάποια στουπιά και άλλα ευρήματα δεν αξιολογούνται προς το παρόν, σε μια τόσο μεγάλη έκταση, αν δεν συνδυαστούν με καταθέσεις ή άλλα στοιχεία. Η εκδοχή του εμπρησμού αποτελεί μια εκτίμηση, με βάση την ώρα έναρξης της πυρκαγιάς , τον τρόπο εκδήλωσης, τα σημεία και τις συνθήκες που επικρατούσαν, αλλά μέχρι να υπάρξει κάτι συγκεκριμένο, όλα είναι ανοιχτά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments