Διεθνή

Ισπανία: Πάνω από 4.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τη ζώνη της μεγάλης πυρκαγιάς στην Γκραν Κανάρια

Ισπανία: Πάνω από 4.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τη ζώνη της μεγάλης πυρκαγιάς στην Γκραν Κανάρια
Ισπανία: Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από από παραθεριστική ζώνη στην ισπανική νήσο Γκραν Κανάρια μετά από δασική πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο (17/8).

Ισπανία: Πάνω από 4.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από παραθεριστική ζώνη στην ισπανική νήσο Γκραν Κανάρια, μετά την ανεξέλεγκτη τροπή που πήρε δασική πυρκαγιά, η οποία από χθες έχει απανθρακώσει ήδη 1.500 εκτάρια, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. Μια πυρκαγιά «ιδιαίτερα ραγδαία», που έως τώρα, «ούτε έχει οροθετηθεί, ούτε σταθεροποιηθεί, ούτε ελεγχθεί», δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Περιφέρειας των Κανάριων Νήσων Άνχελ Βίκτορ Τόρες, σε ανακοίνωσή του.

Ο ίδιος έθιξε το ενδεχόμενο επιπλέον εκκένωσης της ζώνης, ιδίως στο Κρουθ ντε λα Τεχέδα, μία δημοφιλή ορεινή τοποθεσία στο κέντρο της Γκραν Κανάρια, που προσφέρει υπέροχη θέα. Πάνω από 6.000 πυροσβέστες και 11 εναέρια μέσα επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ πάνω από 10 οδικές αρτηρίες στο νησί έχουν κλείσει. Οι κλιματικές συνθήκες στο νησί, με τους ισχυρούς ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες, ευνοούν την επέκταση της πυρκαγιάς. «Οι επόμενες ώρες θα είναι πολύ σημαντικές, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις για απόψε τη νύκτα δεν είναι καλές», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο Τόρες.

Υπενθυμίζεται πως η νέα αυτή φωτιά ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου (17/8) και άμεσα οι ισπανικές αρχές είχαν διατάξει εκκένωση μίας τουριστικής περιοχής κι ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, λίγες ημέρες μετά την πύρινη λαίλαπα στην ίδια ζώνη. Με μήνυμα στο Twitter, οι αρχές της νήσου είχαν ανακοινώσει πως επέβαλαν την εκκένωση της περιοχής Κρουθ ντε λα Τεχέδα, μίας ορεινής ζώνης στο κέντρο της Γκραν Κανάρια, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για την εξαιρετική θέα της, καθώς κι ενός κοντινού πολυτελούς ξενοδοχείου. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται πόσοι άνθρωποι διατάχθηκαν να απομακρυνθούν.

Μάλιστα, είχαν προσθέσει πως έκοψαν την κυκλοφορία στις οδικές αρτηρίες πλησίον της ζώνης της πυρκαγιάς. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είχαν ενημερώσει πως οι δυνατοί άνεμοι κι ένα νέο κύμα καύσωνα εγκυμονούσαν κινδύνους για αναζωύρωση των εστιών που σιγόκαιγαν από την προηγούμενη πυρκαγιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments