Ελλάδα

Φωτιά: Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Φωτιά: Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς
Φωτιά: Περιοχές της νότιας Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Αττική, καθώς και νησιά του Αιγαίου, τοποθετούνται στην «κατηγόρια κινδύνου 3» για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς τη Δευτέρα.

Φωτιά: Υψηλός θα είναι τη Δευτέρα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε περιοχές της νότιας Ελλάδας, καθώς και σε νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με την πρόβλεψη που εξέδωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αναλυτικά στην «κατηγόρια κινδύνου 3» από την πενταβάθμια κλίμακα τοποθετούνται τη Δευτέρα, 19 Αυγούστου, οι εξής περιοχές:

Η «κατηγορία κινδύνου 3» σημαίνει «υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς».

Οι περισσότερες περιοχές της χώρας τοποθετούνται στην «κατηγορία κινδύνου 2», δηλαδή «μέση», ενώ ορισμένες -κυρίως στη βόρεια Ελλάδα– είναι στην «κατηγορία κινδύνου 1», δηλαδή «χαμηλή».

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, για μία ακόμα φορά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play