Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας
ΣΥΡΙΖΑ: Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος - Πάρθηκαν οι αποφάσεις για το επόμενο διάστημα.

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17:00 η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα. Τα μέλη της, πήραν αποφάσεις σχετικά με τις κινήσεις και τη στρατηγική του κόμματος το επόμενο διάστημα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αρχικά, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, έκανε αποτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου και στη συνέχεια, το βάρος μεταφέρθηκε στην διαδικασία ανασυγκρότησης του κόμματος.

Το κύριο μέρος της συνεδρίασης αφορούσε τη σύσταση τριών ομάδων εργασίας, α) για την οργανωτική αναβάθμιση και την ανασυγκρότηση του κόμματος, β) για την πολιτική διακήρυξη που θα “επικοινωνήσει” την ταυτότητα του κόμματος και γ) για τις ετοιμασίες του συνεδρίου το οποίο θα λάβει χώρα στις αρχές του 2020. Πέραν των τριών ομάδων, θα δημιουργηθεί και μια ειδική επιτροπή ανασυγκρότησης, ενώ θα “τρέξει” οσονούπω και καμπάνια για την εγγραφή νέων μελών στο κόμμα.

Οι στόχοι που τέθηκαν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αφορούν το άνοιγμα της πολιτικής του κόμματος, ούτως ώστε να ενταχθούν στις γραμμές του περισσότεροι πολίτες, με κύρια στόχευση στη νεολαία. Παράλληλα, αναμένεται να τρέξει και η διαδικασία διεύρυνσης του πολιτικού μετώπου το οποίο θα εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες προοδευτικές δυνάμεις.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιουργήθηκε τώρα, έχει μια μακρά ιστορία», ανέφεραν κομματικές πηγές. Συν τοις άλλοις, δεν τέθηκε από κανέναν ζήτημα για την αλλαγή καταστατικού και την εκλογή προέδρου από τη βάση. Τέλος, όσον αφορά το συνέδριο, πηγές από το κόμμα αναφέρουν ότι θα διεξαχθεί μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments