Άποψη

Αλέφαντος: Οι άλλοι έμπαιναν στα δίχτυα και ο προπονητής είχε τα χέρια πίσω

Αλέφαντος: Οι άλλοι έμπαιναν στα δίχτυα και ο προπονητής είχε τα χέρια πίσω
Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει στο blog του στο pagenews.gr τις δύσκολες νίκες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, αλλά και τη βαριά ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΟΦΗ.

Αλέφαντος: Ο Ολυμπιακός δεν έκανε μεγάλο ματς. Να είμαι ειλικρινής, τον περίμενα καλύτερο. Επικίνδυνο ήταν το 0-1 σε όλο το ματς, μπορούσε να φάει ένα γκολ και να χάσει δύο πολύτιμους βαθμούς. Όμως ο Ολυμπιακός δίκαια νίκησε, ήταν καλύτερος από τη Λάρισα και άξιζε τη νίκη. Η Λάρισα σε όλο το α’ ημίχρονο έπαιζε 4-4-2 αλλά πίσω από τη σέντρα. Αυτό ήταν το σύστημά της, να είναι πίσω από τη σέντρα και να περιμένει τον Ολυμπιακό. Στο β’ ημίχρονο επιτέθηκε η Λάρισα αλλά δεν έχει τους σπουδαίους παίκτες για να απειλήσει σοβαρά τον Ολυμπιακό.

Κλασική 11άδα Ευρώπης ο Ολυμπιακός, με μόνη αλλαγή τον Σισέ στη θέση του τραυματία Σεμέντο και τον Ελ Αραμπί στη θέση του Γκερέρο, όμως ο Ελ Αραμπί είχε παίξει στο τελευταίο ευρωπαϊκό ματς. Ο Μασούρας δεν πήγε καλά, μην τους κάνετε Θεούς, πρέπει να δουλέψουν αυτά τα παιδιά. Δεν φτάνει μόνο να παίζεις άμυνα τον αντίπαλο μπακ, πρέπει να έχεις και μεγάλες δυνάμεις-ταχύτητα να μπουκάρεις, να πλευροκοπείς.

Ο δε Ποντένσε δεν μπορεί ρε παιδί μου να σου πάρει ένα ματς μόνος του. Να σε ξελασπώσει μια φορά με τα γκολ του. Δεν σκοράρει συχνά. Ενώ έχει ταχύτητα και ντρίμπλα. Ειδική προπόνηση στα σουτ δεν κάνει;

Τέλος πάντως, δύσκολο διπλό ήταν αυτό και μετράνε οι 3 βαθμοί σε μία έδρα με δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Ο Μπουχαλάκης το παλεύει αλλά είναι αργός. Με ζόρια πέρασε από εκεί ο Ολυμπιακός, αλλά πέρασε.

Με ζόρια και ο ΠΑΟΚ τον Πανιώνιο στην Τούμπα, πάλι έφαγε γκολ ο ΠΑΟΚ, σε κάθε ματς τρώει γκολ. Όταν έλεγα συνεχώς ότι θα στοιχίσει η φυγή του Λουτσέσκου και ότι αυτός ξεκίναγε από τη δυνατή άμυνα, νόμιζαν ότι τα μεγαλοποιούσα. Ο Λουτσέσκου πήρε τους τίτλους με την άμυνα. Τώρα ο ΠΑΟΚ τρώει το γκολ για πλάκα.

Ο Παναθηναϊκός που έφαγε 3 από τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ και μπορούσε να φάει 6, ήταν ο πιο δραματικός Παναθηναϊκός που έχω δει ποτέ μου. Βλέπω Παναθηναϊκό από 10 χρονών παιδί. Κοντά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας έμενα και τον έβλεπα από κοντά. Από εποχή Λινοξυλάκη. Βλέπω Παναθηναϊκό από αρχή δεκαετίας του ’50. Γελάει ο κόσμος τώρα με αυτόν τον Παναθηναϊκό.

Τους έπαιζε ο Μάνος μόνος του. Έβλεπες τον προπονητή τον Δώνη με τα χέρια πίσω λες και ήταν ο καθηγητής των καθηγητών. Αλλά να κάνει κάτι να σταματήσει αυτόν το διασυρμό δεν έκανε. Έμπαιναν στα δίχτυα οι του ΟΦΗ, έκαναν τόσες ευκαιρίες. Δεν έκοβε κανείς απ’ τον Παναθηναϊκό. Δραματική κατάσταση.

Ο ΠΑΟΚ θα φύγει από αυτό το κανάλι που δεν το βλέπει κανείς, αυτή είναι η πληροφόρηση που έχω. Θα πάει στην ΕΡΤ μου λένε. Μακάρι, παρατράβηξε αυτή η κωμωδία.

Ο Ολυμπιακός πολύ δύσκολα θα έχει ελπίδες να περάσει από τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ που έπεσε. Η Μπάγερν δεν χτυπιέται, η δε Τότεναμ παίζει άλλο ποδόσφαιρο, είναι άλλη η μπάλα που παίζεται στην Αγγλία. Την είδα και με την Άρσεναλ τώρα. Στόχος του Ολυμπιακού είναι να βγει τρίτος και να περάσει τον Ερυθρό Αστέρα.

Πολλά θα κριθούν στην πρεμιέρα με την Τότεναμ στο Καραϊσκάκη. Θα είναι καμίνι το γήπεδο. Αν ο Ολυμπιακός ξεκινήσει καλά, θα ξεσηκωθεί όλο το σύμπαν και τότε ναι, θα μπορεί να ελπίζει σε κάτι περισσότερο από την τρίτη θέση. Αρκεί να νικήσει την Τότεναμ στην πρεμιέρα. Πάρα πολύ δύσκολο.

Δείτε όλα τα άρθρου Νίκου Αλέφαντου εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments