Ελλάδα

Αποκλειστικό: Η Μύκονος ιδιωτικοποιείται με πριβέ παραλίες και λιμάνια

Αποκλειστικό: Η Μύκονος ιδιωτικοποιείται με πριβέ παραλίες και λιμάνια
Σφραγίζουν τις παραλίες και επιτρέπουν την πρόσβαση μόνο με κράτηση. Χτίζουν σκαλοπάτια πάνω στα βράχια και απειλούν τους “παρείσακτους” αν τολμήσουν να πλησιάσουν. Ρίχνουν μεταλλικές γέφυρες στη θάλασσα για να αποβιβάζονται οι VIPs. Πολίτης περιγράφει την δυσάρεστη εμπειρία που είχε στην Πολεοδομία Μυκόνου.

Η έλλειψη κρατικής παρέμβασης αλλά και ο φόβος των τοπικών αρχών να τα βάλουν με «επώνυμους» που προβαίνουν σε πάσης φύσεως παραβάσεις, έχουν μετατρέψει το νησί σε κέντρο πρωτοφανούς ανομίας καθώς οι αρμόδιες Αρχές δεν παρεμβαίνουν ενώ τα κρούσματα διαφθοράς πολλαπλασιάζονται. Σε αυτό το “χαλιφάτο” της αυθαιρεσίας, αν έχεις λεφτά τα πάντα είναι νόμιμα, ακόμα και η πιο εξεζητημένη πολεοδομική παράβαση.

Δεν χρειάζεται να έχεις το μάτι του ειδικού για να εντοπίσεις την παρανομία, ούτε καν τα ειδικά εργαλεία για να μετρήσεις το μέγεθος της, αφού πλέον οι αυθαιρεσίες είναι εξόφθαλμες, “βγάζουν μάτι” κι αλίμονο σου αν διαμαρτυρηθείς ή εκφράσεις αντίθετη άποψη. Αν δεν έχεις λεφτά, αντιμετωπίζεσαι ως κοινός πολίτης, δηλαδή αντιμετωπίζεσαι με το γράμμα του νόμου. Για τους προύχοντες, δηλαδή αυτούς που διαθέτουν χρήμα και γνωριμίες, τους αντιμετωπίζουν διαφορετικά.

Την αλαζονεία και την απληστία των παρανομούντων, διαπίστωσε με τον πιο άκομψο τρόπο, ο κ. Θεόδωρος Ζερβός, καπετάνιος σε θαλαμηγό ο οποίος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιούσε μίνι κρουαζιέρες στις Κυκλάδες.

Όταν επιχείρησε να δέσει το σκάφος στον Άγιο Λάζαρο, γύρω στα μέσα Ιουλίου, δέχθηκε, όπως υποστηρίζει, φραστική επίθεση από τους ιδιοκτήτες βίλας που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το συγκεκριμένο θαλάσσο σημείο. Όπως ανέφερε o καπετάνιος στον λογαριασμό του στο Facebook: “Αυτός ο Ελληναρας έφτιαξε το ταπεινό καλυβάκι του κατέβασε και σκαλοπατάκια στην θάλασσα έδεσε και το κότερα του έβαλε τα τσαμαδουρακια του μας φώναξε ότι η παραλία(;;;;;) είναι δικιά του και ότι αν δέσουμε στα βράχια ακόμα και πιο μακριά από αυτές θα έρθει να μας κόψει τα σχοινιά…απλά γιατί έτσι γουστάρει!!!Μυκονος 2019!

Και δεν είναι ο μοναδικός που αντιμετωπίστηκε με τον ίδιο τρόπο. Ο ιδιοκτήτης του Mykonos Live Tv, Πέτρος Νάζος δέχθηκε bullying όπως κατήγγειλε από μέλη του προσωπικού του beach bar Alemagu στη Φτελια, όταν το επισκέφτηκε για να βιντεοσκοπήσει την παρουσία ενός Vip πελάτη στην παραλία, μπροστά από το κατάστημα. Προσπαθώντας να κάνει τη δουλειά του, εντόπισε την ύπαρξη ενός μεγάλου φράχτη από καλαμιές περιμετρικά της παραλίας, ύψους άνω των δυο μέτρων.Ο φράχτης διευκολύνει το προσωπικό του μαγαζιού να τσεκάρει τους πελάτες που έχουν κάνει κράτηση, είτε στο εστιατόριο, είτε στις ξαπλώστρες προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός και η παρουσία “παρείσακτων” στοιχείων.

Στο Καλό Λιβάδι, οι Μυκονιάτες διαμαρτύρονται για την τοποθέτηση μιας μεγάλης μεταλλικής γέφυρας κάτω από τη βίλα ενός Γάλλου υπηκόου, κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα. Διαμαρτύρονται ότι καταστρέφει την αισθητική του νησιού, ίσως όχι άδικα αν παρατηρήσετε τις φωτογραφίες. Η μεταλλική αυτή κατασκευή χρησιμεύει ώστε να διευκολύνεται η αποβίβαση του ιδιοκτήτη της βίλας στη στεριά και είναι άγνωστο αν κατόρθωσε να πάρει άδεια από τις Λιμενικές Αρχές για να την τοποθετήσει.

Ένας άλλος πολίτης, σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε για την εμπειρία που είχε όταν και πέρασε το κατώφλι της Πολεοδομίας Μυκόνου για να βγάλει μια άδεια προκειμένου να ανακαινίσει το πατρικό του σπίτι. Συγκεκριμένα, αναφέρει: “Πήγα να βγάλω μια 48ωρη άδεια στην πολεοδομία Μυκόνου η οποία αφορούσε σε επισκευές. Βλέπεις, ήθελα να κάνω μια σε βάθος επισκευή – ανακαίνιση στο πατρικό μου, το οποίο ο μόνος λόγος που δεν το έχω πουλήσει, είναι συναισθηματικός μιας και σε αυτό το σπίτι γεννήθηκε, μεγάλωσε και έφυγε ο πατέρας μου και πέρασα όλα σχεδόν τα καλοκαίρια μου. Γελούσαν όλοι μαζί μου όταν έλεγα ότι θα βγάλω άδεια!

Βλέπεις παίζει να ήμουν στο 1% αυτών που βγάζουν άδεια για να επισκευάσουν το σπίτι τους. Είχα τα πάντα. Βεβαιώσεις παλαιότητας από τον Δήμο Μυκόνου, έγγραφα χαρακτηρισμού από την δασική υπηρεσία, καινούργιο τοπογραφικό με συντεταγμένες GPS, συμβόλαια από το 1930 (!), πιστοποιητικά μεταγραφής από το υποθηκοφυλακείο Μυκόνου κλπ…

Ο τότε “υπεύθυνος” (τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια) με δέχτηκε στο γραφείο του με δυσαρέσκεια και ύφος χιλίων καρδιναλίων γιατί βλέπεις μπήκα λίγο πριν κλείσει η πόρτα για το “κοινό” (οι εκλεκτοί του βέβαια έμπαιναν μετά το πέρας του ωραρίου από την πίσω πόρτα και είχαν V.I.P. εξυπηρέτηση!).

Αφού συνήλθα από την λάμψη του χρυσού Rolex που φορούσε και αφού με ρώτησε ένα σωρό άσχετα πράγματα, αφού έλεγξε και διαπίστωσε πως είχα ΟΛΑ τα απαραίτητα έγγραφα που ο ίδιος μου είχε υποδείξει πριν δύο μήνες, αρνήθηκε να μου χορηγήσει την εν λόγω άδεια!Ρωτώντας τον γιατί, απάντησε “γιατί έτσι κάνω κέφι σήμερα” και στο καπάκι με έδιωξε επειδή “έφευγε”.Έμεινα αποσβολωμένος και στη συνέχεια αποχώρησα θυμωμένος και αηδιασμένος!Θυμωμένος και με εμένα που σε ένα νησί όπου το μεγαλύτερο μέρος της δόμησης αφορά σε αυθαίρετα τα οποία κτίζονται κυριολεκτικά εν μια νυκτί, εγώ ο ηλίθιος πήγα να βγάλω άδεια για να αλλάξω κουφώματα, να επισκευάσω σοβαδες και οροφές και να φτιάξω τους μαντρότοιχους της περίφραξης του ακινήτου μου!

Μπαίνοντας στη συνέχεια σε διπλανό Cafe για να χαλαρώσω λίγο μιας και στην ηλικία των 45 (πριν δύο χρόνια) τα εμφράγματα λένε ότι κάνουν θραύση, συνάντησα μηχανικούς και αρχιτέκτονες που ούτε εκείνοι είχα εξυπηρετηθεί. Από εκείνους ενημερώθηκα λεπτομερώς για κάποιους άτυπους “τιμοκαταλόγους” και για κάποιες διαδικασίες όπου ακολουθώντας τις “τα πάντα γίνονται”!”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments