Ελλάδα

Αυτές είναι οι αργίες και τα τριήμερα που απομένουν για το 2019

Αυτές είναι οι αργίες και τα τριήμερα που απομένουν για το 2019
Ποιες αργίες ακολουθούν μέχρι το τέλος του 2019.

Ο Αύγουστος έφυγε και μαζί του και οι καλοκαιρινές διακοπές, για τους περισσότερους τουλάχιστον. Όσοι έχουν γυρίσει στην καθημερινότητά τους και στη δουλεία τους ήδη έχουν ξεκινήσει να κάνουν τα σχέδιά τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Όμως υπάρχει ακόμα ένα τριήμερο, στο οποίο θα μπορούν οι εργαζόμενοι και μη, να ξεκουραστούν ή να κάνουν κάποιο μικρό ταξιδάκι. Το επόμενο τριήμερο -και τελευταίο του έτους- είναι  κοντά. Είναι αυτό της 28ης Οκτωβρίου, η οποία πέφτει Δευτέρα, δημιουργώντας ένα πολύ ωραίο τριήμερο με το Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά οι αργίες που απομένουν για το 2019 είναι οι εξής:

  • Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 – Εθνική επέτειος του «ΟΧΙ»

Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Έλληνα Πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940. Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα και την Κύπρο κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία. Επίσης, σε πολλές χώρες του κόσμου, ελληνικές κοινότητες γιορτάζουν την Επέτειο του Όχι.

  • Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019 – Χριστούγεννα 

Τα Χριστούγεννα (σύνθετη λέξη της δημοτικής Χριστός + γέννα) είναι η ετήσια χριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού και κατ’ επέκταση το σύνολο των εορτών από εκείνη την ημέρα, τις 25 Δεκεμβρίου, μέχρι τα Θεοφάνεια (“Γιορτές των Χριστουγέννων”). Την ημέρα των Χριστουγέννων γιορτάζουν ο Χρήστος και η Χριστίνα. Το χρονικό διάστημα που περικλείει τις γιορτές των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων, ονομάζεται στη λαογραφία και Δωδεκαήμερο.

  • Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019 – Σύναξη της Θεοτόκου

Στις 26 Δεκεμβρίου πανηγυρίζεται η Σύναξη της Θεοτόκου, δηλαδή η συγκέντρωση των πιστών για την απόδοση τιμής στη Μητέρα του Σωτήρος. Κάθε χρόνο στις 26 Δεκεμβρίου η Χριστιανική Εκκλησία τιμά την Παναγία, τη μητέρα του Χριστού. Οι πιστοί συγκεντρώνονται στις εκκλησίες (Σύναξη) για να αποδώσουν την οφειλόμενη τιμή στο πρόσωπο που γέννησε τον Ιησού Χριστό.

  • Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020 – Πρωτοχρονιά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments