Διεθνή

Lego: Μεγάλη “ανάσα” από τους Avengers και την ταινία της εταιρείας

Lego: Μεγάλη “ανάσα” από τους Avengers και την ταινία της εταιρείας
Lego: Πανηγυρίζουν στη Δανία από τις εισπράξεις που ήρθαν από τους Avengers αλλά και τη δεύτερη ταινία του franchise.

Lego: Δύσκολα χρόνια βιώνει η πάλαι ποτέ κραταιά εταιρεία παραγωγής παιχνιδιών. Τα τελευταία χρόνια, τα προϊόντα της χάνουν έδαφος στις προτιμήσεις των νεαρών καταναλωτών, με αποτέλεσμα να έχει διαπιστωθεί η ανάγκη για άνοιγμα και στις αγορές των σινεμά. Πάντως, τον τελευταίο καιρό, τα νούμερα δείχνουν ανεβασμένα, καθώς η ανάμιξη της εταιρείας με τους Avengers αλλά και η κυκλοφορία της ταινίας “Lego Movie 2″, έχει δώσει “ανάσα”. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας από τη Δανία, Νιλς Κρίστενσεν, ανέφερε για το θέμα:

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την επίδοσή μας, δεδομένων των αλλαγών που εξακολουθούν να διαμορφώνουν την παγκόσμια βιομηχανία παιχνιδιών. Συνεχίζουμε να αυξάνουμε τις πωλήσεις και το μερίδιο αγοράς στις μεγαλύτερες αγορές μας». Όλα δείχνουν ότι… σιγά – σιγά, η Lego αφήνει πίσω της τη μεγάλη κρίση του 2017, όπου παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη πτώση της μετοχής της εταιρείας, αλλά και του δείκτη των πωλήσεων, που οδήγησαν τους ιθύνοντες σε απόφαση για “άδειασμα” 1.400 θέσεων εργασίας.

Αντίθετα, το πρώτο εξάμηνο του 2019 έφερε καλά νέα στη Lego: οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4%. Τα παιχνίδια που σχετίζονται με τις ταινίες Avengers και με το σίκουελ του Lego Movie πούλησαν καλά, ανακοίνωσε η Lego, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Και δεν έχει καμία σημασία που τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν πτώση 16%, γιατί η δανέζικη εταιρεία επένδυσε σε διαδικτυακές εφαρμογές και, από την άλλη, ετοιμάζεται να ανοίξει καταστήματα σε αναδυόμενες αγορές, όπως η Ινδία και η Κίνα.

Σύντομη… περιγραφή της Lego

Η Lego (στα δανέζικα σημαίνει “παίζω καλά” είναι μια δημοφιλής σειρά παιχνιδιών κατασκευής που παράγει ο Όμιλος LEGO, μια ιδιωτική εταιρεία με έδρα το Μπίλουντ της Δανίας. Η ναυαρχίδα των προϊόντων της εταιρείας «Lego», αποτελείται από πολύχρωμα πλαστικά τούβλα και μια σειρά από συνοδευτικά εργαλεία, μικρές φιγούρες και διάφορα άλλα εξαρτήματα.

Τα τούβλα Lego μπορούν να συναρμολογηθούν και να συνδεθούν με πολλούς τρόπους, για την κατασκευή αντικειμένων, όπως οχήματα, κτήρια, ακόμα και λειτουργία ρομπότ. Οτιδήποτε κατασκευαστεί μπορεί στη συνέχεια να αποσυναρμολογηθεί και πάλι, και τα κομμάτια να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργηθούν άλλα αντικείμενα.

Η εταιρεία ξεκίνησε την κατασκευή συναρμολογούμενων παιχνιδιών το 1949. Από τότε έως και σήμερα αναπτύχθηκε μια καλτ παράδοση σχετικά με τα παιχνίδια LEGO, η οποία έχει τροφοδοτήσει τη δημιουργία ταινιών, παιχνιδιών, διαγωνισμών και έξι θεματικών πάρκων αναψυχής. Έως το 2013 είχαν παραχθεί συνολικά περίπου 560 δισεκατομμύρια εξαρτήματα Lego.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments