Ελλάδα

Προσφυγικό: Νέα τραγωδία στη Σάμο – Νεκρή μία γυναίκα 65 ετών

Προσφυγικό: Νέα τραγωδία στη Σάμο – Νεκρή μία γυναίκα 65 ετών
Προσφυγικό: Διακινητής εγκατέλειψε στην τύχη τους 13 μετανάστες, με μια γυναίκα να αφήνει την τελευταία της πνοή στο Κόκκαρι της Σάμου.

Προσφυγικό: Νέα τραγωδία έλαβε χώρα στο Αιγαίο, με γυναίκα 65 ετών να αφήνει την τελευταία της πνοή πάνω σε βάρκα που μετέφερε μετανάστες. Ο διακινητής προσπάθησε να τους περάσει παράνομα στην Ελλάδα, αλλά όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν, εκείνος εγκατέλειψε, αφήνοντας 13 ανθρώπους στην τύχη τους. Το πρωί της Παρασκευής, οι Αρχές βρήκαν 12 μετανάστες στην παραλία Κόκκαρι της Σάμου, με τον 13ο επιβάτη, την 65χρονη γυναίκα, να μην καταφέρνει να επιβιώσει.Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι μετανάστες, η άτυχη γυναίκα πέθανε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Οι πρώτες εκτιμήσεις του ΕΚΑΒ που έφθασε άμεσα στο σημείο, αναφέρουν ότι ο θάνατος της 65χρονης οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Στη θαλάσσια περιοχή όπου εντοπίστηκαν οι μετανάστες βρίσκονται έρευνες του Λιμενικού από δύο πλωτά, για τον εντοπισμό ενός διακινητή, που σύμφωνα με μαρτυρίες των μεταναστών πήδηξε από τη βάρκα στη θάλασσα προκειμένου να μπορέσει να διαφύγει.

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν

 Αυξάνει -για ακόμη μια φορά- την ένταση ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος μέσω νέων δηλώσεών του απείλησε ευθέως την Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο για το προσφυγικό ζήτημα, όσο και για τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν κατέστησε σαφές ότι η Τουρκία μπορεί να αναγκαστεί να ανοίξει τα σύνορα, ώστε να φύγουν προς την Ευρώπη εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, εφόσον η χώρα του δεν λάβει την υποστήριξη που ζητά σε διεθνές επίπεδο, στο θέμα των Σύρων προσφύγων!

Στην ομιλία του στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη: «Να δημιουργήσει μία ζώνη ασφαλείας στη βορειοανατολική Συρία σε σύμπραξη με τις Ηνωμένες Πολιτείες προς το τέλος του Σεπτεμβρίου. Αν είναι αναγκαίο, είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα να λειτουργήσουμε και μόνοι μας». Παράλληλα, έκανε αναφορά και στις τουρκικές γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο: «Αν έχουμε σήμερα λόγο στην περιοχή αυτό έγινε λόγω της αγοράς των πλοίων σεισμικών ερευνών αλλά και των πλοίων γεωτρήσεων. Στο παρελθόν νοικιάζαμε. Ενδέχεται να έρθει και τρίτο πλοίο γεωτρήσεων. Στην ανατολική Μεσόγειο δεν κοιτάμε ποιος τι λέει. Κοιτάμε το τι λέμε εμείς! Αυτή τη στιγμή τα πλοία μας είναι στην περιοχή.Όλες οι φρεγάτες μας, οι κορβέτες μας είναι σε ετοιμότητα και τα αεροσκάφη μας είναι ετοιμότητα»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments