Διεθνή

Dorian: Στους 45 οι νεκροί από το πέρασμα του Κυκλώνες – Δεκάδες οι αγνοούμενοι

Dorian: Στους 45 οι νεκροί από το πέρασμα του Κυκλώνες – Δεκάδες οι αγνοούμενοι
Dorian: Κάτοικοι εγκαταλείπουν το νησί Αμπάκο στις Μπαχάμες. Δεν έχουν νερό και ρεύμα.

Ο κυκλώνας Dorian στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 45 ανθρώπους στις Μπαχάμες, ενώ πολλοί κάτοικοι παραμένουν αγνοούμενοι, σύμφωνα με επικαιροποιημένο προσωρινό απολογισμό ο οποίος ανακοινώθηκε χθες, Κυριακή, το βράδυ (τοπική ώρα) από την αστυνομία του αρχιπελάγους. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 43 νεκρούς.

Συνολικά 37 νεκροί βρέθηκαν στο νησί Γκρέιτ Αμπάκο και 8 στο νησί Γκραντ Μπαχάμα. Όμως ο συνολικός αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. «Περιμένουμε να ανακαλύψουμε και άλλα πτώματα στη διάρκεια των επιχειρήσεων έρευνας. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι που είναι αγνοούμενοι», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Περισσότερο από μια εβδομάδα μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ντόριαν, το βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους παραμένει βυθισμένο στο χάος. Προτεραιότητα εξακολουθεί να είναι η απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές.

Νησί Γκρειτ Αμπάκο: Κάτοικοι εγκαταλείπουν το νησί – Δεν έχουν νερό και ρεύμα

Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν το νησί άρον άρον, καθώς δεν υπάρχει ούτε νερό, ούτε ηλεκτρικός και φοβούνται για μεταδοτικές ασθένειες. Ο τυφώνας πέρασε από το νησί με 25 χλμ ανά ώρα, με κατοίκους που κατάφεραν να αντέξουν, να καταγγέλλουν ότι υπάρχουν «παντού νεκροί» και πως υπάρχουν παντού «κορμιά στο έδαφος».

Στο νησί γίνονται εκκενώσεις σε περιοχές καθώς υπάρχει ο φόβος να κολλήσουν ασθένειες, με τους κατοίκους να φεύγουν είτε με πλοία, είτε με αεροπλάνα. Την ίδια ώρα, τα συντρίμμια και τα σκουπίδια, σε συνδυασμό με την αφόρητη ζέστη, κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση.

Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανακοίνωσε τον προσωρινό περιορισμό των πτήσεων στον εναέριο χώρο των Μπαχαμών.

«Έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης στις Μπαχάμες, η FAA εξέδωσε προσωρινό περιορισμό πτήσεων για τα αμερικανικά αεροσκάφη και τους πιλότους που εισέρχονται στον εναέριο χώρο της χώρας, συγκεκριμένα σε περιοχές που επλήγησαν από τον κυκλώνα Ντόριαν προκειμένου αεροπλάνα έρευνας και διάσωσης, καθώς και ανθρωπιστικής βοήθειας να πετούν ανεμπόδιστα σε αυτό τον εναέριο χώρο», αναφέρει η ανακοίνωση της FAA.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments