Ελλάδα

Λέρος: Κοντά στη λύση της υπόθεσης κλοπής στρατιωτικού υλικού

Λέρος: Κοντά στη λύση της υπόθεσης κλοπής στρατιωτικού υλικού
Λέρος: Πλησιάζουν στη λύση του... μυστηρίου οι αρμόδιες αρχές. Η ΕΥΠ εντόπισε τρία άτομα τα οποία φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Λέρος: Προσεγγίζουν οι αρμόδιες αρχές τη λύση της υπόθεσης κλοπής στρατιωτικού υλικού από τη Λέρο. Μεγάλο ρόλο έχει παίξει η παρέμβαση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριώνη οποία εντόπισε και έχει πλέον στη διάθεσή της τρία άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Δύο εξ αυτών είναι μέλη της ομάδας ΟΥΚ, ενώ ο τρίτος είναι πρώην αποθηκάριος που πήρε μετάθεση από τη Λέρο σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Τα τρία αυτά άτομα ανακρίνονται για την απώλεια δύο αντιαρματικών όπλων, αμυντικών χειροβομβίδων, οπλοβομβίδων κατά προσωπικού αλλά και αντιαρματικών, εκρηκτικών υλών και ποσότητας βραδύκαυστου φιτιλιού.

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, υπάρχουν εκτιμήσεις για σταδιακή αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού από τη ναυτική βάση. Μάλιστα, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως η κλοπή του υλικού έγινε σε προγενέστερο χρόνο, καθώς η απώλεια των πυρομαχικών διαπιστώθηκε τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου.

«Εφόσον έγιναν οι πρώτες ενέργειες, προχωρούμε στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σημασία για τον πολίτη είναι να έχει μία κυβέρνηση που κάνει ό,τι μπορεί να τον προστατεύσει. Σε όσους κάνουν πολιτική σπέκουλα φαίνεται πως η αφαίρεση έγινε σε προγενέστερο χρόνο», είπε, προσθέτοντας πως η προηγούμενη καταγραφή είχε γίνει πέρυσι. Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση, μάλιστα, πως η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού μπορεί να έγινε σταδιακά.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλας Παναγιωτόπουλος, σε δήλωσή του τόνισε πως πρέπει να υπάρξει υπομονή μέχρι την έκδοση του πορίσματος για το περιστατικό:

«Διαπιστώθηκε απώλεια στρατιωτικού υλικού στην υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου κατά τις διαδικασίες παράδοσης- παραλαβής στην υπηρεσία. Αμέσως διατάχθηκε η διενέργεια προανάκρισης από τις αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και υπό την επίβλεψη στρατιωτικού εισαγγελέα.Αντικείμενο της έρευνας που διεξάγεται, είναι να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η απώλεια του υλικού, καθώς προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτή εκτείνεται σε ικανό βάθος χρόνου.

Καθίσταται προφανές ότι το ζήτημα δεν πρόεκυψε χθες, αλλά διαπιστώθηκε χθες.

Ας αφήσουμε τα αρμόδια προανακριτικά όργανα να πραγματοποιήσουν την έρευνα που από την πρώτη στιγμή έλαβαν την εντολή να διεκπεραιώσουν και ας περιμένουμε το πόρισμα των εργασιών τους πριν καταλήξουμε σε ανεύθυνα, επιπόλαια και ανακριβή συμπεράσματα, δεδομένων των ανωτέρω, θα συνιστούσαμε λίγη αυτοσυγκράτηση σε αυτούς που επιχειρούν απροκάλυπτη πολιτική σπέκουλα στην υπόθεση αυτή, για φθηνή μικροπολιτική εκμετάλλευση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments