Οικονομία

Κώστας Καραμανλής: Δεν αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020

Κώστας  Καραμανλής:  Δεν αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020
Τέλος στα σενάρια αύξησης των τελών κυκλοφορίας για το 2020 έβαλε με δηλώσεις του ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Ο υπουργός Μεταφορών υποστήριξε ότι για αυτή τη χρονιά δεν θα αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν ακριβώς τα ίδια με την περυσινή χρονιά. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι αν δεν αλλάξει το καθεστώς θα υπάρξουν αυξήσεις το αμέσως επόμενο έτος.

Ο κ. Καραμανλής μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τα τέλη κυκλοφορίας 2020, εξήγησε ότι «υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία για τη σύνδεσή τους (σ.σ. των τελών κυκλοφορίας) με τους ρύπους», κάτι που θα επέφερε -αυτόματα- αύξηση των τελών κυκλοφορίας.

«Εχουμε από τους παλαιότερους στόλους αυτοκινήτων» είπε στη συνέχεια ο υπουργός Μεταφορών και υποστήριξε ότι το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι «η στήριξη εισαγωγής καλών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας».

Καταλήγοντας, ο Κώστας Καραμανλής υπογράμμισε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε απαγορευτική την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκίνητων, λόγω του ότι ερχόντουσαν ανεξέλεγκτά πολλά αυτοκίνητα από μεγάλες εταιρείες leasing» και επισήμανε ότι «αν δεν κάνουμε κάτι άμεσα, εκ των πραγμάτων θα αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play