Πολιτική

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 14,5 μονάδων για τη ΝΔ – Θετική η αξιολόγηση της κυβέρνησης

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 14,5 μονάδων για τη ΝΔ –  Θετική η αξιολόγηση της κυβέρνησης
Δημοσκόπηση: Διαφορά 14,5 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της MRB. Θετικά κρίνεται η κυβέρνηση από τους πολίτες, ποιοι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί.

Δημοσκόπηση: Στο 14,5% φτάνει η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB μετά τις εκλογές και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Στην ίδια δημοσκόπηση της εταιρείας MRB, αποτυπώνεται η άποψη των πολιτών για το έργο της κυβέρνησης και τους χειρισμούς του πρωθυπουργού, όπως αντίστοιχα και για τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 36,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,9% (διαφορά 14,5 μονάδων). Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 6,4%, το ΚΚΕ με 4,8%, το ΜέΡΑ25 με 4,3% και η Ελληνική Λύση με 3,1%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού από τα ευρήματα της δημοσκόπησης. Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά σε ποσοστό 61,4% ενώ αρνητικά σε ποσοστό 24,4%. Τους χειρισμούς του πρωθυπουργού, το 63,1% τους αξιολογεί θετικά ενώ το 25,5% αρνητικά. Τη στάση του κ. Τσίπρα αυτό το δίμηνο, ένα ποσοστό 39,4% την βλέπει θετικά έναντι ενός 49,3% που την αξιολογεί αρνητικά.

Παράλληλα, το 46,5% δηλώνει ότι βλέπει θετικά την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ενώ το 14,6% αρνητικά. Αντίστοιχα για τον Αλέξη Τσίπρα, οι θετικές γνώμες για την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη είναι στο 22,1% ενώ οι αρνητικές στο 36,9%. Αναφορικά με την περίοδο χάριτος που δίνει η κοινή γνώμη στην κυβέρνηση (για όλα τα ζητήματα), ένα ποσοστό 32,6%, της δίνει ένα χρονικό διάστημα 12 μηνών. Αναφορικά με το αν θα εκπληρώσει η κυβέρνηση τις υποσχέσεις της, το 49,7% πιστεύει πως «ναι» έναντι ενός ποσοστού 42,6%.

Στους πολιτικούς αρχηγούς, προηγείται στις θετικές γνώμες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 45,5%, ακολουθεί ο κ. Τσίπρας με 35,6% ενώ ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 22,7% και ο Γιάννης Βαρουφάκης με 22,5%.

Όσον αφορά την αξιολόγηση των υπουργών της κυβέρνησης, με βάση τη θετική και μάλλον θετική γνώμη προηγούνται οι:

  • Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ (ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ): 47,4%
  • Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ (ΥΓΕΙΑΣ): 43,4%
  • Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ (ΠΑΙΔΕΙΑΣ): 41%
  • Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ) 39,4%
  • ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ) 39,1%
  • Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ) 37,1%

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση της MRB εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments