Ελλάδα

Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Η οικογένεια θέλει πίσω το ροτβάιλερ

Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Η οικογένεια θέλει πίσω το ροτβάιλερ
Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Ο σκύλος βρίσκεται στη Φιλοζωική Εταιρεία, όπου σύμφωνα με τους υπευθύνους, δεν έχει επιδείξει σημάδια επιθετικότητας.

Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Την επιθυμία να πάρει πίσω το ροτβάιλερ που σκότωσε το βρέφος στα Γλυκά Νερά φέρετε να έχει εκφράσει η οικογένεια του άτυχου μωρού.  «Το σκυλί αυτό το αποκτήσαμε το 2011. Ηταν πάντα υπάκουο. Δεν ήταν ποτέ επιθετικό με τα παιδιά μας. Με τα τρία αγόρια μας έπαιζε χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό. Ήταν σαν μέλος της οικογένειάς μας», είχε αναφέρει στη κατάθεσή του ο πατέρας της οικογένειας, γι αυτό και το  αίτημα να επιστρέψει το ροτβάιλερ στην οικογένεια παρά το τραγικό περιστατικό της 12ης Σεπτεμβρίου.

Δεν έχει δείξει επιθετικότητα το ζώο

Από την ημέρα του τραγικού γεγονότος ο σκύλος βρίσκεται σε εγκαταστάσεις της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας και σύμφωνα με τους υπευθύνους,  δεν έχει επιδείξει σημάδια επιθετικότητας. Αντιθέτως όλοι μιλούν για ένα ήσυχο και υπάκουο ζώο, με ήπια συμπεριφορά. Στόχος ήταν να αποφευχθεί η ευθανασία του ζώου και  να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια, η επιθυμία όμως της οικογένειας περιπλέκει τα πράγματα. Την τελική απόφαση αναμένεται να λάβει ο αρμόδιος εισαγγελέας, αφού πρώτα μελετήσει όλα τα στοιχεία της δικογραφίας.

Συλλογή υπογραφών για τον σκύλο

Στο Διαδίκτυο εν τω μεταξύ  είναι σε εξέλιξη προσπάθεια συλλογής υπογραφών υπό τον τίτλο «Λέμε ΟΧΙ στην θανάτωση του ροτβάιλερ των Γλυκών Νερών-Αττικής».

«Είναι τραγικό», αναφέρεται στο σχετικό κείμενο,  «που χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή, ένα νεογέννητο παιδί, είναι λυπηρό και δεν χωράνε λόγια. Η λύση του προβλήματος δεν είναι να αποφασιστεί η θανάτωση του σκύλου, η λύση είναι ο προβληματισμός και η υπευθυνότητα που πρέπει να δείχνει ο κάθε χειριστής/κηδεμόνας/ιδιοκτήτης σκύλου. Οι κατάλληλοι άνθρωποι θα μπορέσουν να δώσουν μια πιο σωστή λύση απ’ ότι μια «εύκολη» απόφαση ευθανασίας εάν και εφόσον παρθεί. Το ψήφισμα αυτό είναι ψήφισμα αλληλεγγύης και παρότρυνσης των υπευθύνων να εξετάσουν το θέμα αποκλείοντας την τιμωρητική απόφαση της ευθανασίας ενός πλάσματος που δεν αποφάσισε την ζωή του.

Πολλές φορές η εύκολη απάντηση/λύση δεν σημαίνει πως είναι η σωστή,υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα των χειριστών/κηδεμόνων είναι το αποτέλεσμα της εικόνας του σκύλου,όσο υπεύθυνα «δουλεύεις» τον τετράποδο φίλο σου,τόσο πιο πολύ αυτή η «επένδυση» θα έχει ως ανταμοιβή την όμορφη συμβίωση. Θεωρώ πως η καθημερινή ενασχόληση με δημιουργικές ασκήσεις κάνει καλύτερο τον σκύλο μας και εμάς τους ίδιους.Ο σκύλος μας έχει την ανάγκη να μάθει από εμάς ας μην καταδικάζουμε αθώες ψυχές για την αδιαφορία/απραξία ή τα λάθη ανθρώπων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play