Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Απαίτηση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης του Ζακ Κωστόπουλου

ΣΥΡΙΖΑ: Απαίτηση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης του Ζακ Κωστόπουλου
ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβγαλε ανακοίνωση με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

ΣΥΡΙΖΑ: «Η απαίτηση για την πλήρη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του για τη συμπλήρωση σήμερα ενός χρόνου από τη «στυγερή δολοφονία» του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «το βάναυσο αυτό περιστατικό έφερε στην επιφάνεια πολλαπλές πτυχές από την κουλτούρα της μη ανοχής της διαφορετικότητας, της επιβίωσης της πρακτικής της αυτοδικίας αλλά και των αναχρονιστικών στερεοτύπων γύρω από το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης, τα οποία, όπως φάνηκε, μπορούν να οδηγήσουν στην ωμή βαρβαρότητα». «Είναι χρέος όλων μας», τονίζει, «να εργαστούμε σε καθημερινή βάση για μια πιο δίκαιη και ισότιμη κοινωνία, απαλλαγμένη από αναχρονιστικά στερεότυπα και προκαταλήψεις».

Ζακ Κωστόπουλος: Οι εκδηλώσεις για τη μνήμη του

Με αφορμή τη συμπλήρωση του ενός χρόνου από τα τραγικά γεγονότα της οδού Γλάδστωνος, πορείες και εκδηλώσεις προγραμματίζονται για σήμερα, Σάββατο, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.Κάλεσμα σε συγκέντρωση υπάρχει για το μεσημέρι του Σαββάτου στην οδό Γλάδστωνος, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Ανάλογες εκδηλώσεις προγραμματίζονται σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ένα χρόνο μετά και δεν έχει ακόμη υπάρξει παραπεμπτικό βούλευμα για τους δράστες της θανατηφόρας επίθεσης, των δύο πολιτών και των τεσσάρων αστυνομικών που ενεπλάκησαν στο εγκληματικό περιστατικό.

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play