Ελλάδα

Έκρυθμη η κατάσταση στα νησιά του βορείου Αιγαίου από τις προσφυγικές ροές

Έκρυθμη η κατάσταση στα νησιά του βορείου Αιγαίου από τις προσφυγικές ροές
Πάνω από 800 νέοι πρόσφυγες στα νησιά σε 48 ώρες. Μόλις 380 έφυγαν από Σάμο.

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προσφυγικές ροές προς τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Μέσα σε 48 ώρες ήρθαν 832 νέοι πρόσφυγες σε Λέσβο, Χίο και Σάμο. Μόνο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στη Λέσβο, καταγράφηκαν 360 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μέχρι και τις 4 το απόγευμα της Τρίτης. Την στιγμή που στο συγκεκριμένο hot spot βρίσκονται περισσότεροι από 12.000 άτομα.

Από τους νέους πρόσφυγες οι 62 έφθασαν ξημερώματα στη Λήμνο και μεταφέρθηκαν στη Λέσβο με πλοίο της γραμμής. Ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα έφτασαν στη Χίο άλλοι 109 πρόσφυγες και στη Σάμο 16. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 347 πρόσφυγες είχαν περάσει τη Δευτέρα στη Λέσβο (147), τη Χίο (75) και τη Σάμο (116), ενώ 380 πρόσφυγες έφυγαν από Σάμο

Επιπλέον, 150 πρόσφυγες μετακινήθηκαν την Τρίτη από τη Σύμη με προορισμό τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στην Κω και τη Λέρο. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας έχουν προγραμματιστεί κι άλλες μετακινήσεις αιτούντων άσυλο από τη Σύμη προς τα γύρω νησιά, μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Εξάλλου, το πρωί της Τρίτης έφτασαν από τη Σάμο στον Πειραιά 380 άτομα, για τα οποία είχε γίνει άρση του γεωγραφικού περιορισμού. Οι αιτούντες θα παραμείνουν για λίγες ημέρες στο κέντρο φιλοξενίας της Κορίνθου και στη συνέχεια θα μετακινηθούν σε άλλα κέντρα. Την Τετάρτη προγραμματίζεται η μεταφορά άλλων 300 προσφύγων από τη Χίο και τη Λέσβο προς τον Πειραιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments