Διεθνή

Νάνσι Πελόζι: “Η συνομιλία Τραμπ – Ζελένσκι επιβεβαιώνει ότι είναι αναγκαία η διεξαγωγή έρευνας”

Νάνσι Πελόζι: “Η συνομιλία Τραμπ – Ζελένσκι επιβεβαιώνει ότι είναι αναγκαία η διεξαγωγή έρευνας”
Νάνσι Πελόζι: Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων σχολίασε τη διαρροή των συνομιλιών Τραμπ - Ζελένσκι.

Νάνσι Πελόζι: Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων τόνισε ότι η περίληψη της τηλεφωνικής συνομιλίας του προέδρου των ΗΠΑ με τον Ουκρανό ομόλογό του, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης, επιβεβαιώνει ότι είναι αναγκαία η διεξαγωγή έρευνας για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου. “Το κείμενο αυτό επιβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος Τραμπ υιοθέτησε μια συμπεριφορά που υπονομεύει την ακεραιότητα των εκλογών μας, την αξιοπρέπεια του αξιώματός του και την εθνική ασφάλειά μας”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πελόζι. Από την πλευρά του, ο Μιτ Ρόμνεϊ, που το 2012 ήταν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, εξέφρασε τη “βαθιά ανησυχία” του για αυτήν την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών. “Η αντίδρασή μου είναι η ίδια με εκείνη των προηγούμενων ημερών: είναι βαθύτατα ανησυχητικό και θα δούμε πού θα οδηγήσει”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο γερουσιαστής στο CNN.

Η συνομιλία Τραμπ – Ζελένσκι

Ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα τα πρακτικά του τηλεφωνήματος του Τραμπ με τον Ζελένσκι (πριν την καταγγελία της Πελόζι), στα οποία φαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεση του Ντόναλντ Τραμπ. Από τις συνομιλίες φαίνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος άσκησε πιέσεις στον Ζελένσκι για να ξεκινήσει έρευνα τόσο για τον Τζο Μπάιντεν, όσο και για τον γιο του, Χάντερ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσπαθεί εδώ και λίγες ώρες να αντικρούσει τις κατηγορίες της Νάνσι Πελόζι και των Δημοκρατικών για προσπάθεια συνεννόησης με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ώστε να πληγεί η εικόνα του αντιπάλου του, Τζό Μπάιντεν. Οι Δημοκρατικοί έχουν καταφέρει να στριμώξουν στα σχοινιά τον πρόεδρο, αρχίζοντας έρευνα με στόχο την παραπομπή του και την καθαίρεσή του.

Η απάντηση του Ζελένσκι

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο «μάτι» του «κυκλώνα», καθώς οι Δημοκρατικοί έχουν αρχίσει έρευνα για ενδεχόμενη παραπομπή του. Ο πρόεδρος χαρακτήρισε τις κατηγορίες των Δημοκρατικών ως: «Κυνήγι μαγισσών», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προέδρου της Ουκρανίας, ο οποίος «εμπλέκεται» στην υπόθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments