Αθλητισμός

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2019: Συγκίνηση για τους δύο αθλητές που τερμάτισαν αγκαλιασμένοι (vid)

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2019: Συγκίνηση για τους δύο αθλητές που τερμάτισαν αγκαλιασμένοι (vid)
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2019: Ο Σουνκάρ Νταμπό και ο Τζόναθαν Μπάσμπι "συμπρωταγωνιστούν" στο πιο συγκινητικό αθλητικό στιγμιότυπο της χρονιάς.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2019: Στην εποχή που διανύουμε, τα μετάλλια, οι χρόνοι, τα ρεκόρ και η λάμψη, έχουν καταφέρει να καλύψουν μεγάλο μέρος της ουσίας των αθλητικών συναντήσεων στον στίβο. Η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού έχει… σαρώσει πολλές από τις αξίες που κάποτε θεωρούνταν ως δεδομένες, ωστόσο πάντοτε θα υπάρχουν κι αυτές οι εξαιρέσεις που θα μας προκαλούν συγκίνηση και συνάμα θαυμασμό. Όπως για παράδειγμα η κίνηση του Μπράιμα Σουνκάρ Νταμπό στον συναθλητή του, Τζόναθαν Μπάσμπι.

Κατά τη διάρκεια του προκριματικού των 5,000 μέτρων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στη Ντόχα του Κατάρ, ο Νταμπό είδε τον Μπάσμπι να τραυματίζεται, αδυνατώντας να συνεχίσει. Τότε, παίρνει τη μεγάλη απόφαση, η οποία ναι μεν θα του στοιχίσει τις πιθανότητες πρόκρισης, αλλά επίσης θα του χαρίσει τον καθολικό σεβασμό και ένα ζεστό χειροκρότημα. Ο Νταμπό από τη Γουινέα, πήρε αγκαλιά τον Μπάσμπι από την Αρούμπα και έφτασαν μαζί στον τερματισμό.

Οι θεατές στη Ντόχα παρακολουθούσαν συγκινημένοι και μετά τον τερματισμό των δύο αθλητών, οι οποίοι έφτασαν στο φίνις αγκαλιασμένοι, χειροκρότησαν παρατεταμένα. Έπειτα, ο τραυματίας Μπάσμι σωριάζεται στο έδαφος, καθώς οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν. Ο δε Νταμπό, πήγε να δει το χρονόμετρο, ωστόσο δεν έφτασε τους χρόνους πρόκρισης. Κάτι που δεν είχε καμία σημασία, καθώς η κίνησή του, έδωσε τη νίκη στο αθλητικό ιδεώδες.

Το βίντεο της κούρσας Νταμπό και Μπάσμπι

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments