Διεθνή

Τουρκία: Νέα πρόκληση με πέντε NAVTEX από τη Λήμνο έως την Κύπρο (pics)

Τουρκία: Νέα πρόκληση με πέντε NAVTEX από τη Λήμνο έως την Κύπρο (pics)
Τουρκία: Πρόκειται για τέσσερις περιοχές γύρω από την Κύπρο αλλά και σε μία περιοχή στην οποία συναντώνται οι ΑΟΖ της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Ελλάδας.

Τουρκία: Με πέντε νέες NAVTEX στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, δύο ημέρες μετά την συνάντηση που είχαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της 74ης Συνόδου του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για τέσσερις περιοχές που δεσμεύει η γείτονα χώρα γύρω από την Κύπρο, στις οποίες έχει επικεντρώσει και το ενδιαφέρον της αλλά και σε μία περιοχή στην οποία συναντώνται οι ΑΟΖ της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Ελλάδας, όταν αυτή καθοριστεί και ανακηρυχθεί. Σε αυτό το σημείο, η Τουρκία θα κάνει ναυτικές ασκήσεις την 1 Οκτωβρίου.

Δύο από τις NAVTEX αφορούν στην περιοχή, όπου η Άγκυρα θέτει θέμα για τμήμα του οικοπέδου 7. Εκεί, πάλι θα γίνει πολυήμερη άσκηση του τουρκικού ναυτικού με πυροβόλα όπλα. Συγκεκριμένα, οι περιοχές αυτές θα είναι δεσμευμένες για οκτώ μέρες του Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί ότι το Navtex είναι μία διεθνής προσφερόμενη υπηρεσία που σκοπό έχει τη διασπορά, στα πλοία εν πλω, ναυτιλιακών, μετεωρολογικών πληροφοριών που αφορούν στις παράκτιες θαλάσσιες περιοχές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments