Ελλάδα

Φωτιά στο ΚΥΤ Μόριας: Απανθρακώθηκαν μία μητέρα και το παιδί της – Το χρονικό της τραγωδίας (pics- vid)

Φωτιά στο ΚΥΤ Μόριας: Απανθρακώθηκαν μία μητέρα και το παιδί της – Το χρονικό της τραγωδίας (pics- vid)
Φωτιά στο ΚΥΤ Μόριας: Μία μητέρα και το παιδί της είναι τα θύματα της τραγωδίας στη Λέσβο.

Φωτιά στο ΚΥΤ Μόριας: Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από τη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 17:00 της Κυριακής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας stonisi.gr, η απανθρακωμένη σορός που μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης το απόγευμα, ανήκει σε γυναίκα ενώ οι εξεγερμένοι πρόσφυγες και οι μετανάστες έβγαλαν σε μία κουβέρτα και τη σορό ενός απανθρακωμένου παιδιού.

Το χρονικό της τραγωδίας:

Κι ενώ η φωτιά στα ελαιοκτήματα σβήστηκε πολύ γρήγορα η φωτιά στους οικίσκους του ΚΥΤ επεκτάθηκε και κατέκαψε μεγάλο τμήμα του όλου χώρου. Το σβήσιμο της δε έγινε μετ’ εμποδίων. Μάλιστα οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το μέτωπο δεχόμενοι επίθεση από εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Οι οποίοι και κατέστρεψαν τουλάχιστον δυο πυροσβεστικά οχήματα.

Οι αρχικές φήμες για περισσότερους των δυο νεκρούς προκάλεσαν γενική εξέγερση μέσα στη Μόρια. Εκατοντάδες ήταν αυτοί που επιτέθηκαν αρχικά στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Ασύλου και στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις διοίκησης του ΚΥΤ. Μάλιστα κατέστρεψαν οικίσκους και έβαλαν φωτιά σε σκουπίδια. Στη συνέχεια δε επιτέθηκαν στο Κέντρο Κράτησης με στόχο να απελευθερώσουν τους κρατουμένους εκεί παραβατικούς κρατουμένους αλλά αντιμετωπίσθηκαν από τους αστυνομικούς που βρισκόταν μέσα στο Κέντρο Κράτησης έκαναν από μέσα χρήση νερού.

Η διοικούντες το ΚΥΤ εγκατέλειψαν το χώρο διοίκησης μαζί με τους εργαζομένους σε αυτό ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν συντεταγμένα κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Στις 7.30 το βράδυ κι ενώ στο εσωτερικό του ΚΥΤ μαίνονταν οι συγκρούσεις μεταξύ ομάδων προσφύγων και μεταναστών διαφορετικής εθνικής ή θρησκευτικής καταγωγής άρχισε η αποχώρηση από τον εσωτερικό καταυλισμό εκατοντάδων οικογενειών που κινήθηκαν προς την γύρω περιοχή προκειμένου να περάσουν με ασφάλεια τη νύχτα. Από τις συγκρούσεις υπήρξαν και πέντε τουλάχιστον τραυματίες που μεταφέρονται στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά ξεκίνησε από κοντέινερ και στη συνέχεια επεκτάθηκε στη γύρω περιοχή, εντός του καταυλισμού των προσφύγων. Στο σημείο επιχείρησαν για την κατάσβεση οκτώ οχήματα της πυροσβεστικής με 12 πυροσβέστες.

Βίντεο από το σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς είχε μεταδώσει και η εφημερίδα Πολιτικά της Λέσβου μέσω του λογαριασμού της στο facebook. Ο μαύρος καπνός έχει σκεπάσει την περιοχή και οι πρόσφυγες προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από τον καταυλισμό προκειμένου να σωθούν.

Μεγάλη φωτια στο ΚΥΤ της Μοριας αυτή τη στιγμή.Πληροφορίες και για νεκρούς μετά από εξέγερση που ξέσπασε λίγο μετά την πυρκαγιά.

Gepostet von Εφημερίδα Πολιτικά am Sonntag, 29. September 2019

Σε επικοινωνία του pagenews.gr με τον δήμαρχο της Λέσβου, Ευστράτιο Κύτελη ο οποίος βρισκόταν στο σημείο, ανέφερε πως το κλίμα στο ΚΥΤ ήταν τεταμένο, πως επικρατούσε ένταση και πως οι πρόσφυγες εξαγριωθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Κύτελη, οι πρόσφυγες επιτέθηκαν με λόστους και πέτρες στους αστυνομικούς και τους  πυροσβέστες και μας ενημέρωσε ότι υπήρχαν πληροφορίες πως είχαν χάσει της ζωή τους μία μητέρα με το ανήλικο παιδί της που βρίσκονταν σε ένα από τα έξι κοντέινερ που κάηκαν. Και δυστυχώς, εκ των υστέρων επιβεβαιώθηκε.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μία απανθρακωμένη σορός

Λίγη ώρα αργότερα, το δελτίο ειδήσεων του Alpha μετέδιδε πως έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός ατόμου που είχε μεταφερθεί με ιδιωτικό αυτοκίνητο και όχι με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και πως επρόκειτο για μία απανθρακωμένη σορός χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα.

Στο νησί μεταβαίνουν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου μαζί με τον αρχηγό της Αστυνομίας και τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής

Αστυνομικές δυνάμεις μεταβαίνουν στη Μυτιλήνη

Λόγω των επεισοδίων που εκδηλώθηκαν το απόγευμα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια μετά τις πυρκαγιές, μεταβαίνουν αστυνομικές δυνάμεις στη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  λόγω της κατάστασης που παραμένει έκρυθμη μεταβαίνει στο νησί και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου μαζί με τον αρχηγό της Αστυνομίας και τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, τα επεισόδια ξέσπασαν μετά από δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το απόγευμα, μία έξω και μία μέσα στο κέντρο. Συγκεκριμένα, η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπαίθριο χώρο, περίπου 400 μέτρα μακριά από το Κέντρο και έγινε αφορμή να δημιουργηθεί ένταση. Είκοσι λεπτά αργότερα, εκδηλώθηκε η δεύτερη πυρκαγιά σε οικίσκο μέσα στο κέντρο, ο οποίος καταστράφηκε ενώ οι φλόγες επεκτάθηκαν και σε άλλους παρακείμενους οικίσκους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments