Τεχνολογία

Αυτοί είναι οι Έλληνες που εμπιστεύτηκε το Netflix

Αυτοί είναι οι Έλληνες που εμπιστεύτηκε το Netflix
Το Netflix έδειξε την εμπιστοσύνη του σε μια ομάδα Ελλήνων.

Το Netflix έχει καταφέρει να είναι η κορυφαία επιλογή streaming για ταινίες και σειρές.Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1997 και τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στο Λος Γκάτος, στην Καλιφόρνια. Τον Ιανουάριο του 2016 ανακοινώθηκε ότι το Netflix έχει 74 εκατομμύρια συνδρομητές, μαζί με 44 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ.

Η Netflix εισήλθε στη βιομηχανία παραγωγής περιεχομένου το 2013, ξεκινώντας από την πρώτη της σειρά, House of Cards. Έχει επεκτείνει σημαντικά την παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών από τότε, προσφέροντας περιεχόμενο με την επωνυμία “Netflix Original” μέσω της online βιβλιοθήκης ταινιών και τηλεόρασης. Η Netflix κυκλοφόρησε περίπου 126 πρωτότυπες σειρές ή ταινίες το 2016, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο δίκτυο ή καλωδιακό κανάλι.

Το Netflix στην Ελλάδα

Στα τέλη του 2016 η γνωστή πλατφόρμα επεκτάθηκε και στην Ελλάδα. Για να γίνει αυτό θα έπρεπε να υπάρξει μια συνεργασία με μια Ελληνική ομάδα, προκειμένου να μεταφραστούν υπότιτλοι, αλλά και τίτλοι ταινιών και σειρών. Μετά από μια μεγάλη διαδικασία αποφάσισε να επιλέξει ένα ανεξάρτητο δημιουργικό γραφείο το Corn Studio που αποτελείται από τους Βάσια Καλοζούμη, Δήμο Στάθη και ο Ανδρέα Ξενούλη, και την φιλοσοφία να βγάζουν προς τα έξω την εικόνα αλλά και την ουσία που υπάρχει σε κάθε brand.

Η δουλεία που έπρεπε να κάνουν οι συμπατριώτες μας δεν ήταν καθόλου εύκολη. Αυτό γιατί κάθε τίτλος πρέπει να θυμίζει οπτικό τον αντίστοιχο Αγγλικό  αλλά να προσαρμόζεται στην ελληνική γλώσσα με βάση τους κανόνες της τυπογραφίας. Φυσικά δεν μιλάμε μόνο για έναν ή δυο τίτλους. Κάποιες φορές τα γράμματα έπρεπε να σχεδιαστούν ξανά από την αρχή.

Επιπλέον κάθε τίτλος έπρεπε να είναι ευδιάκριτος και να μπορεί να διαβαστεί σωστά για κάθε συσκευή από μια μεγάλη τηλεόραση μέχρι ένα κινητό τηλέφωνο. Γι’αυτό το λόγο κάθε τίτλος-λογότυπο είχε τουλάχιστον 18 εφαρμογές με το γραφείο να αναγκάζεται πολλές φορές να παραδίδει μέχρι και 60 τίτλους την εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments