Ελλάδα

Πέτρος Τατσόπουλος: Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του

Πέτρος Τατσόπουλος: Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του
Πέτρος Τατσόπουλος: Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης και συνεχίζει να βρίσκεται σε σταθερή Αιμοδυναμική κατάσταση.

Στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο γνωστός συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη για την αποκατάσταση του διαχωρισμού της αορτής. Σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν ο Πέτρος Τατσόπουλος βρίσκεται σε σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση βρίσκεται και από την Τετάρτη, βρίσκεται εκτός μηχανικού αερισμού, υποστηρίζεται με μάσκα οξυγόνου και όλα τα λοιπά συστήματα λειτουργούν καλώς.

 Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του Πέτρου Τατσόπουλου:

«Σε συνέχεια προηγουμένων Δελτίων Τύπου, ως προς την πορεία της υγείας του κ. Πέτρου Τατσόπουλου, ο οποίος χειρουργήθηκε επειγόντως την 1.10.19 για την αποκατάσταση Οξέος Διαχωρισμού Ανιούσης Αορτής, ανακοινώνονται τα εξής:

-Ο ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης και συνεχίζει να βρίσκεται σε σταθερή Αιμοδυναμική κατάσταση.

-Διανύει το δεύτερο 24ωρο εκτός μηχανικού αερισμού, υποστηρίζεται με μάσκα οξυγόνου και όλα τα λοιπά συστήματα λειτουργούν καλώς.

Μετά την πάροδο του επομένου 24ώρου θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση».

Συγκλονίζει η περιγραφή του γιατρού που τον έσωσε

Νωρίτερα, ο άνθρωπος που χειρούργησε τον γνωστό συγγραφέα και ο οποίος τον έσωσε από σίγουρο θάνατο περιέγραψε στην εκπομπή «Εκτός γραμμής» με συγκλονιστικά λόγια το πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση της υγείας του.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος διαγνώστηκε με διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής. «Συνήθως, αυτά τα περιστατικά πεθαίνουν, δεν τα προλαβαίνεις», είπε ο διευθυντής της καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου, Δημήτρης Λυμπεριάδης.  Περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές που ο πρώην βουλευτής έφτασε στο νοσοκομείο, είπε: «είχε ρήξη αορτής. Είχε σπάσει η αορτή και είχε γεμίσει αίμα στο περικάρδιο και πίεζε την καρδιά». Όπως ανέφερε, όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος έφτασε στο νοσοκομείο «σχεδόν μηδέν πίεση».

Ωστόσο, ακόμα πιο συγκλονιστική είναι η περιγραφή των συνθηκών, υπό τις οποίες έγινε το χειρουργείο. «Τρέχοντας τον πήγα το χειρουργείο. Τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό, ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε ανοίγοντας», είπε ο κ. Λυμπεριάδης.

Πλέον, η κατάστασή του είναι καλύτερη. «Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και είμαστε σε καλό δρόμο. Ευτυχώς καταφέραμε και τον σώσαμε», σημείωσε ο ο διευθυντής της καρδιοχειρουργικής του Ιπποκρατείου.  

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης