Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη οι απολογίες των συλληφθέντων για εμπλοκή στην υπόθεση με το λιμάνι

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη οι απολογίες των συλληφθέντων για εμπλοκή στην υπόθεση με το λιμάνι
Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απολογίες των συλληφθέντων για το "καρτέλ" στο λιμάνι της πόλης.

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη είναι από το πρωί οι απολογίες των συλληφθέντων για τη φερόμενη ως υπόθεση διαφθοράς και χρηματισμού με επίκεντρο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ενώπιον της Α’ ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν σήμερα έντεκα από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι τέσσερις ιδιοκτήτες εταιρειών με ρυμουλκά σκάφη και επτά υπάλληλοί τους.

Η σημερινή διαδικασία εκτιμάται ότι θα είναι μαραθώνια και θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα, οπότε θα γίνει γνωστή η ποινική τους μεταχείριση. Αύριο, Κυριακή, το κατώφλι του ίδιου ανακριτικού γραφείου θα περάσουν ο κεντρικός λιμενάρχης και οι έξι πλοηγοί του λιμανιού της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος όλων των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης από κοινού, ενώ ο λιμενάρχης και οι πλοηγοί, που τέθηκαν ήδη σε διαθεσιμότητα ή αυτοδίκαιη αργία, διώκονται επιπλέον για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και δωροληψία υπαλλήλου, σε βαθμό κακουργήματος. Οι πλοιοκτήτες και οι υπάλληλοι αντιμετωπίζουν ακόμη το πλημμέλημα της δωροδοκίας από κοινού.

Όπως αποκάλυψε στην ιστοσελίδα voria.gr ναυτιλιακός πράκτορας «όλοι ήξεραν τι συνέβαινε, όχι τώρα τελευταία, αλλά εδώ και κάμποσα χρόνια, ωστόσο κανείς δεν μιλούσε καθώς κατά ένα περίεργο τρόπο ήταν όλοι ωφελημένοι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους».

Όπως εξηγεί ο ίδιος, οι μεγαλύτερες μπάζες του κυκλώματος γίνονταν από τα γκαζάδικα, τα δεξαμενόπλοια δηλαδή τα οποία μεταφέρουν αργό πετρέλαιο και τα οποία δένουν εκτός του λιμανιού. «Για όλα τα υπόλοιπα πλοία η σειρά εξυπηρέτησης ελέγχεται αυστηρά από τον ΟΛΘ ο οποίος τηρεί τη χρονική σειρά προτεραιότητας. Σπανίως η σειρά αυτή έχει καταστρατηγηθεί», αναφέρει ο ναυτιλιακός πράκτορας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments