Ελλάδα

Απεργία: Νέες κινητοποιήσεις την Τρίτη και την Τετάρτη – Πώς θα κινηθούν τα ΜMM

Απεργία: Νέες κινητοποιήσεις την Τρίτη και την Τετάρτη – Πώς θα κινηθούν τα ΜMM
Απεργία: Νέες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη (8/10) και την Τετάρτη (9/10). Δείτε αναλυτικά πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ και τις δυο ημέρες.

Απεργία: Συγκεκριμένα την Τρίτη 8 Οκτωβρίου έχει ανακοινώσει τρεις τρίωρες στάσεις, μεταξύ 5:00 π.μ. και 8:00 π.μ., 13:00 και 16:00, 21:00 με 24:00 – και αναμένεται να έχει αλλαγές σε όλα τα δρομολόγια που έχουν επίσημη ώρα αναχώρησης ή άφιξης κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας. Την αμέσως επόμενη μέρα έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία. Αξίζει να σημειωθεί σημειωθεί πως τις ώρες των στάσεων εργασίας, καθώς και την ημέρα της 24ωρης απεργίας, το μετρό δεν θα κινείται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Τι αναφέρει η ΠΟΣ

«Η ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία που επιδεικνύει η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως προς το ζήτημα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην καλύπτονται από συλλογική σύμβαση, και να τίθεται σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον, ενόψει μάλιστα και της συγχώνευσης της εταιρείας που πρόσφατα εξαγγέλθηκε».

Η συλλογική σύμβαση εργασίας του ΟΣΕ που έχει ήδη υπογραφεί από το Μάρτιο και βρίσκεται ‘εγκλωβισμένη’ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να τύχει της έγκρισης της κυβέρνησης για ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί» δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, και καταλήγει: «Αντιδρούμε στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, μέσω του οποίου προωθούνται πρωτόγνωρες διαδικασίες, που όχι μόνο καταπατούν τα εργασιακά μας δικαιώματα – όσα μας έχουν απομείνει – αλλά προωθούνται και διαδικασίες ηλεκτρονικού φακελώματος των συνδικάτων.

Επίσης σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά και η Ομοσπονδία των τελωνειακών υπαλλήλων από τις 7 έως και τις 18 Οκτωβρίου, απέχοντας από κάθε διαδικασία τελωνισμού επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments