Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: “Εάν η Τουρκία κάνει κάτι εκτός ορίων θα καταστρέψω την οικονομία της”

Ντόναλντ Τραμπ: “Εάν η Τουρκία κάνει κάτι εκτός ορίων θα καταστρέψω την οικονομία της”
Ντόναλντ Τραμπ: Ο Αμερικανός πρόεδρος προέβη σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα στο Twitter, λίγες ώρες μετά μακροσκελή του ανακοίνωση όπου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη Συρία.

Ντόναλντ Τραμπ: Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε σήμερα (7/10) ότι αν η Τουρκία κάνει κάτι που η Ουάσινγκτον θεωρήσει ότι η Άγκυρα κινείται «εκτός ορίων», τότε οι ΗΠΑ θα «καταστρέψουν ολοσχερώς και θα εξαφανίσουν την οικονομία της Τουρκίας». Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Τραμπ έρχονται μόλις λίγες ώρες μετά μακροσκελή του ανακοίνωση όπου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη Συρία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ με σειρά μηνυμάτων του στο Twitter αφενός… αποθέωσε τον εαυτό του και αφετέρου απείλησε την Τουρκία πως θα την καταστρέψει ολοσχερώς, αν κάνει οτιδήποτε που κατά την «σπουδαία και απαράμιλλη σοφία του» (!) όπως χαρακτηριστικά λέει, θεωρηθεί εκτός ορίων. Όπως είναι λογικό, πολλοί θεώρησαν πως πρόκειται για fake tweets του Αμερικανού προέδρου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει λόγος για κάτι τέτοιο επισήμως. Οι αναφορές του Τραμπ έχουν να κάνουν φυσικά με το «ελεύθερο» που έδωσε ο Πλανητάρχης στον Ερντογάν να «μπει» στην Συρία.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε στο Twitter του ο Τραμπ:

«Όπως έχω πει ξεκάθαρα στο παρελθόν, και απλά για να το επαναλάβω, αν η Τουρκία κάνει οτιδήποτε το οποίο κατά την σπουδαία και απαράμιλλη σοφία μου, θεωρηθεί εκτός ορίων, θα καταστρέψω ολοσχερώς και θα εξαλείψω την οικονομία της Τουρκίας (το έκανα ξανά στο παρελθόν!).

Πρέπει μαζί με την Ευρώπη και άλλους να έχουν το νου τους στους αιχμαλώτους μαχητές του ISIS και τις οικογένειές τους. Οι ΗΠΑ έκαναν πολλά περισσότερα από όσα θα περίμενε κανείς, συμπεριλαμβανομένης και της αιχμαλωσίας του 100% του Ισλαμικού Κράτους. Είναι ώρα τώρα και για άλλους στην περιοχή, κάποιοι με μεγάλο πλούτο, να προστατεύσουν τα ίδια τους τα εδάφη. ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ».

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: H σχεδιαζόμενη τουρκική εισβολή στη Συρία είναι «πολύ κακή ιδέα»

Οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν τη σχεδιαζόμενη στρατιωτική εισβολή από την Τουρκία στη βορειοανατολική Συρία «υπό οποιαδήποτε μορφή», καθώς αυτή δεν θα κάνει την περιοχή ασφαλέστερη έναντι των απειλών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Είναι μια πολύ κακή ιδέα» είπε ο αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι το σχέδιο της Άγκυρας να επανεγκαταστήσει εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες πίσω στη βορειοανατολική Συρία είναι «ίσως η πιο τρελή ιδέα που έχω ποτέ ακούσει». Ο ίδιος σημείωσε πως η Ουάσινγκτον απέσυρε μονάχα έναν μικρό αριθμό στρατευμάτων και συνεχίζει να ελέγχει τον εναέριο χώρο πάνω από τη βορειοανατολική Συρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments