Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Μπορεί να εισβάλουμε νύχτα στη Συρία

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Μπορεί να εισβάλουμε νύχτα στη Συρία
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στις εξελίξεις για την επιθετική επιχείρηση στη Συρία αλλά και τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει να αποχωρούν οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις από τη Συρία, ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση με τα μαχητικά αεροσκάφη F-35. «Η διαδικασία αποχώρησης των Αμερικανών έχει ξεκινήσει, σε συνέχεια όσων ανέφερε και η πλευρά του προέδρου Τραμπ. Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι νέο. Ο πρόεδρος Τραμπ διέταξε την αποχώρηση των στρατευμάτων του αν και αυτό καθυστέρησε να γίνει.

Παρά την καθυστέρηση αυτή, οι εκπρόσωποι Αμερικανών και Τούρκων βρίσκονταν σε διαρκείς διαπραγματεύσεις για την περιοχή. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με την ίδια αποφασιστικότητα. Πάντα λέγαμε πως “μπορεί να χτυπήσουμε ξαφνικά μια νύχτα” και συνεχίζουμε να το λέμε με την ίδια αποφασιστικότητα» ανέφερε για τις εξελίξεις στη Βόρεια Συρία.

Τι δήλωσε για τα F-35

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε για τα F -35: «Είναι μια διαδικασία που τράβηξε χρονικά. Ελπίζω πως ο Τραμπ θα με καλέσει να μιλήσουμε και να καταλήξουμε σε μια απόφαση. Μέσα στο πρώτο μισό του επόμενου μήνα, θα τον επισκεφτώ, εκτός απροόπτου, στην Ουάσινγκτον. Το κύριος μέρος της δουλειάς θα γίνει στην πρόσωπο με πρόσωπο επαφή μας. Θέλουμε να καταλήξουμε με το θέμα των F-35 σε αυτή την επαφή. Δεν έχουμε διακόψει τις πληρωμές μας, έχουμε ήδη καταθέσει 1,4 δισ. δολάρια και θα τακτοποιήσουμε αυτό το ζήτημα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments